Főoldal » 2013 » Szeptember » 6 » Kátyúzás az Orbán-lagzi előtt: tiltakozik a polgármester
3:54 PM
Kátyúzás az Orbán-lagzi előtt: tiltakozik a polgármester
Közleményben tiltakozott pénteken Tankó Károly, Csabdi polgármestere, mert szerinte hamis adatok jelentek meg a hvg.hu Orbán-lagzi előtti kátyúzásról szóló cikkében.

A hvg.hu csütörtökön írt arról, hogy közpénzből tüntették el a kátyúkat Csabdi és Tükröspuszta útjairól, ahol a kormányfő lányának lagzijára érkezők autóznak majd. Mint kiderült, az alsóbbrendű utat a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium háttérintézménye átadta az önkormányzatnak, de előzőleg a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az adófizetők pénzén rendbe tetette.

Csabdi polgármestere pénteken közleményben reagált a cikkre, amely szerinte "rossz hiszeműen azt a látszatot kelti, hogy Csabdiban Orbán Viktor miniszterelnök úr lányának közelgő esküvője miatt történtek útfelújítások". Tankó Károly fideszes településvezető hozzátette, hogy "Csabdi-Tükröspuszta Bicske és Csabdi irányából szabályszerű és biztonságos megközelítését lehetővé tévő országos közúton és önkormányzati úton felújítás, kátyúzás nem történt".

A közleményben azt írta, hogy a cikkben említett út Csabdi külterületén lévő 010 helyrajzi számú, közismert nevén Nagyegyházi út balesetveszélyes állapot sok gondot okozott a lakosságnak és így az önkormányzatnak is.

"Ennek a megszüntetése érdekében az út vagyonkezelőjéhez, a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központhoz fordultam. Kezdeményeztem az út önkormányzati tulajdonba vételét. Mivel a tulajdonba vétel fenntartási kötelezettséggel is jár, ezért a Csabdi Képviselő-testület kifejezte azon szándékát, hogy a kérdéses utat csak úgy hajlandó önkormányzati tulajdonba átvenni, amennyiben azt a jelenlegi tulajdonos biztonságos közlekedésre alkalmas állapotba hozza" - írta Tankó.

A polgármester szerint "rövid egyeztetés után szeptember elején megtörtént a veszélyes úthibák mart aszfalttal történő kitöltése és útra belógó faágak levágása. A Tükröspuszta szabályos és biztonságos megközelítését lehetővé tévő országos közúton és önkormányzati úton (Bányaút) felújítás, kátyúzás nem történt" - írta a polgármester, aki hozzátette, lépéseket tesz a helyreigazítás megindításáért.
Kategória : Hazai | Megtekintések száma : 1140 | Hozzáadta: : vago | Címkék (kulcsszavak) : kátyúzás Orbán Ráhel Orbán-esküvő
Összes hozzászólás : 1
Jeti Hegyi 2013-09-06 4:10 PM / AnyagSpam
Képzeljétek milyen jó lenne,ha Sámsoni vagy Mátészalkai lenne a vőlegény ! wallbash
0
avatar