Főoldal » 2013 » Szeptember » 06
Hatalmas az érdeklődés a drónlövészet iránt, amelynek lehetősége egy amerikai kisvárosban merült fel. A coloradói Deer Trail egy lakója kezdeményezte, hogy helyi rendeletben engedélyezzék a település felett elrepülő kémlelő robotrepülőgépek kilövését.

A rendeletet kezdeményezője egyfajta tiltakozásnak szánta a kormányzati és kereskedelmi célokat szolgáló drónok terjedése ellen. Az ügyben lakossági szavazás dönt, de az csak októberben lesz, mégis már most valósággal elárasztották a hatszáz lelkes városkát a vadászengedély-igénylések.

Már több mint ezren folyamodtak Deer Trail önkormányzatához drónvadászengedélyért, amelynek ára 25 dollár (5500 forint). Nemcsak az Egyesült Államokban, hanem külföldről, Nagy-Britanniából és Kanadából is akadtak előzetes jelentkezők. Mindazonáltal, ha a település meg is szavazza a drónlövészetet, akkor sem biztos, hogy az megvalósulhat jogi akadályok miatt.

A Huffingtonpost hírportál cikke s ... Tovább »
Kategória: Külföld | Megtekintések száma: 973 | Hozzáadta:: vago | Dátum: 2013-09-06 | Hozzászólások (0)

Közleményben tiltakozott pénteken Tankó Károly, Csabdi polgármestere, mert szerinte hamis adatok jelentek meg a hvg.hu Orbán-lagzi előtti kátyúzásról szóló cikkében.

A hvg.hu csütörtökön írt arról, hogy közpénzből tüntették el a kátyúkat Csabdi és Tükröspuszta útjairól, ahol a kormányfő lányának lagzijára érkezők autóznak majd. Mint kiderült, az alsóbbrendű utat a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium háttérintézménye átadta az önkormányzatnak, de előzőleg a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az adófizetők pénzén rendbe tetette.

Csabdi polgármestere pénteken közleményben reagált a cikkre, amely szerinte "rossz hiszeműen azt a látszatot kelti, hogy Csabdiban Orbán Viktor miniszterelnök úr lányának közelgő esküvője miatt történtek útfelújítások". Tankó Károly fideszes településvezető hozzátette, hogy "Csabdi-Tükröspuszta Bicsk ... Tovább »
Kategória: Hazai | Megtekintések száma: 1152 | Hozzáadta:: vago | Dátum: 2013-09-06 | Hozzászólások (1)