Főoldal » 2013 » Szeptember » 6 » Tömegek jelentkeztek drónlövészetre
5:32 PM
Tömegek jelentkeztek drónlövészetre
Hatalmas az érdeklődés a drónlövészet iránt, amelynek lehetősége egy amerikai kisvárosban merült fel. A coloradói Deer Trail egy lakója kezdeményezte, hogy helyi rendeletben engedélyezzék a település felett elrepülő kémlelő robotrepülőgépek kilövését.

A rendeletet kezdeményezője egyfajta tiltakozásnak szánta a kormányzati és kereskedelmi célokat szolgáló drónok terjedése ellen. Az ügyben lakossági szavazás dönt, de az csak októberben lesz, mégis már most valósággal elárasztották a hatszáz lelkes városkát a vadászengedély-igénylések.

Már több mint ezren folyamodtak Deer Trail önkormányzatához drónvadászengedélyért, amelynek ára 25 dollár (5500 forint). Nemcsak az Egyesült Államokban, hanem külföldről, Nagy-Britanniából és Kanadából is akadtak előzetes jelentkezők. Mindazonáltal, ha a település meg is szavazza a drónlövészetet, akkor sem biztos, hogy az megvalósulhat jogi akadályok miatt.

A Huffingtonpost hírportál cikke szerint a szövetségi repülési hatóság már júliusban, a kezdeményezés nyilvánosságra kerülésekor figyelmeztetett arra, hogy a drónokra tüzelőket megbüntethetik, illetve eljárást is indíthatnak ellenük.
Kategória : Külföld | Megtekintések száma : 959 | Hozzáadta: : vago | Címkék (kulcsszavak) : drón drónlövészet
Összes hozzászólás : 0
avatar