Főoldal » Cikkek » Érdekességek

Előtétlencse adapter mobiltelefonhoz

Elöljáróban annyit, hogy ez nálam inkább kicsit brahi: van fényképezőgépem, többféle is, de mivel mobiltelefonom is van és a fotózás is érdekel, időről időre előtérbe kerül, hogy biggyesszek valamilyen előtétlencsét a telefonra.

Próbálkoztam már mágneses elven működő megoldással, aztán futottam egy kört egyfajta zselés rögzítéssel is, utóbbival egész jó makrókat lehetett készíteni.

Aztán néhány hete az egyik startup oldalon belefutottam a Beastgrip megoldásába, ami többek között 37 mm menetátmérőjű lencsét rögzítésére kínál megoldást. Persze a Beastgrip ennél többet tud majd, de az én brahista próbálkozásomhoz képest drágán és robosztusan.

Innen jött az ötlet, hogy rákeressek arra, hogy nincs-e más megoldás erre, a már értelmesnek mondható 37 mm-es lencse rögzítésére mobilon. Így találtam meg az USBfever webáruház oldalán ezt az univerzális adaptert.

10 dolláros ára számomra határérték alatti, ehhez jött még 8 dollár szállítási költség, de rögtön két darabot rendeltem, így ez eloszlott. Általában eBayről vásárolok, ott van némi kontroll, az ilyen oldalaktól kicsit félek, de nem volt más választás, ment a kosárba. Fizetés PayPalon keresztül, aztán két és fél hét várakozás és a postaládában landolt a csomag.

Az eszközről sokat nem lehet mondani, a képek elég beszédesek lesznek. Egyszerű és nagyszerű!

A lényeg, hogy 57 mm-től 96 mm-ig terjedő szélességű telefonokra lehet rátenni. Ahol a telefonnal találkozik, ott gumírozott borítást kapott. Szabványos állványmenet van rajta, így állványra is tehetjük. Könnyen beállítható és fixálható, különböző méretű telefonokon is próbáltam.Innentől pedig szabad a pálya, mivel elég sok videokamerának van 37 mm-es front lencséje, viszonylag nagy a választék ilyen méretű lencsékből, mindenki találhat a maga pénztárcájának megfelelőt.

Én egy egyszerűbb makró+nagylátó megoldást választottam. Sajnos végül nem az jött meg, amit kinéztem, illetve ami a termékleírásban szerepelt, de ez egy másik téma (több, mint 5 év eBayezés és közel 100 tranzakció után ez az első ilyen eset - közben pedig meg is egyeztem az eladóval egy részleges pénzvisszatérítésben).

Bátran ajánlom ezt a kiegészítőt mindenkinek, aki egy kicsit fel akarja turbózni a mobilja kamerájának a látószögét valamilyen irányban, illetve annak is, aki csak egyszerűen állványra szeretné tenni a mobilt.Forrás: http://logout.hu/cikk/elotetlencse_adapter_mobiltelefonhoz/teljes.html
Kategória: Érdekességek | Hozzáadta:: Mama (2013-11-24)
Megtekintések száma: 498 | Címkék (kulcsszavak): . fotó . mobil . kiegészítő . előté
Összes hozzászólás: 0
avatar