Főoldal » Cikkek » Érdekességek

iWiW ismerősök importálása Facebookra

Megszűnik az iWiW, ezt már mindenki tudja... de, hogyan mentem át az ismerősöket Facebookra? Ez itt a nagy kérdés, megoldottam, exkluzív csak itt csak most csak Nektek, két verzió lesz, az első a nagyon egyszerű, a második meg a bonyolultabb:


Egyszerű verzió1. iWiW adatmentés aka időkapszula: http://iwiw.hu/i/letoltes várd meg amíg elkészül és töltsd le a zip fájlt.


iwiw_idokapszula.jpg


2. Csomagold ki a letöltött zip fájlból az "ismeroseim_utf8.csv"-t.
4. A képernyő jobboldalán "importáld az e-mail címeidet szinte bármilyen fiókból...." kattintás és az alábbi képet fogod látni:


facebook1.jpg


5. A képernyő alsó részén nyomd meg az egyéb eszközök lehetőséget:


facebook2.jpg


6. A fájl kiválasztására kattintva töltsd fel a 2.-es pontban kicsomagolt "ismeroseim_utf8.csv" fájlt.


7. Első körben akik fent vannak Facebookon azokat bejelöli ismerősnek, persze ki tudod válogatni, hogy ki az akit akarsz és ki az akit nem, második körben meg meghívja azokat akik nincsenek fent, a nevek helyett dátumokat látsz majd a második körben, de azokkal ne törődj.


Ennyike, kipróbáltam és működik, már 3db ismerősöm visszajelölt, akik iWiW-en ott voltak de Facebookon nem voltak ismerősök. 


Bonyolult verzió1-5.-ig ugyanazok a lépések.


6. Mielőtt feltöltöd a fájlt nyisd meg Excelben, Numbersben vagy akármilyen táblázatkezelőben és töröld ki a B, D, E, F, G, H és az I oszlopokat, azután ugye a C oszlopot rakd át B oszlopba és mentsd el. Ne törődj vele, hogy a nevekben lévő ékezetek krix-kraxként látszanak.


7. ugyanaz a lépés.


Ennyike, a fenti bonyolult verziós megoldás kiszedi a nem kellő dolgokat a CSV fájlból, mert a 7.-es lépésben az egyszerű verziónál a nevek helyére dátumokat rak, de csak a meghívás esetén, a meghívás nem egyenlő a bejelöléssel, a meghívás azt hívja meg aki nincs fent Facebookon, de azt se feledjétek, hogy emailcím alapján azonosít, ami már lehet más, lehet nem létezik. 


Nem kell ide semmi script, meg program, nehogy letöltsetek mindenféle baromságokat, a fenti mindkét verziót össze lehet kattintgatni kb. 5 perc alatt és ebben az iWiW időkapszula összekészítésre történő várakozás is benne van. Ha kell segítség emailezzetek, mert a kommenteket nem olvasom. Ennyike lenne az iWiW ismerősök importálása Facebookba.


Majd elfelejtem, köszi az iWiW programozóknak, akik összedobták az időkapszulát és egy olyan formátumba rakták a barátainkat, amit könnyű kezelni.


Forrás
Kategória: Érdekességek | Hozzáadta:: vago (2014-05-16)
Megtekintések száma: 695 | Címkék (kulcsszavak): lépések, Facebook, importálás, konvertálás, iwiw, ismerősök
Összes hozzászólás: 0
avatar