Főoldal » 2014 » Január » 4 » Vörösszem eltávolítása Photoshoppal
7:07 PM
Vörösszem eltávolítása Photoshoppal


Töltsd be a szerkeszteni kívánt képet!



A piros szemek eltávolítására szolgáló ecsetet a javító ecsetek eszköztárában találod. A jelzett helyen nyomva tartva az egérmutatót megnyílik a választómenü. A Red Eye Tool legalul látható.
Kattints rá, és nézzük az opcióit!



Mielőtt hozzákezdenél a munkának érdemes átfutni a beállításokat, melyeket a szokott helyen, a munkaablak tetején találsz. Mindössze két lehetőséged van. A Pupil Size beállítással a pupilla méretét adhatod meg, vagyis, hogy a módosítás milyen nagy területet érintsen és mennyire legyen erős, kontrasztos. Ha enyhe vöröses hatás látszik a szemen állítsd kisebbre. Erős piros foltoknál nagyobb érték lehet a szerencsés. Nagyra állítva a módosított terület sötétsége is nagyobb lesz.

A terület sötétségét a másik opcióval állíthatod be jóval pontosabban. Ez a Darken Amount, vagyis a sötétítés mértéke. Ha kevésbé kontrasztos a képed - akárcsak a fenti - nem érdemes túlzott sötétítést használni, mert a teljesen fekete pupilla nem kelt természetes hatást. Magas Pupil Size érték mellé amúgy sem érdemes túl erős sötétítést választani. Legjobb módszer, ha kísérletezel és ha nem jött be az eredmény a History palettán visszalépsz és újra kezded egy más beállítással.

Példánkban a képen látható értékeket használtuk.



Nincs más dolgod, mint a már beállított Red Eye Toollal a szemek vörös területére kattintanod. Ehhez előbb érdemes kinagyítani a képnézetet, ha szem túl kicsi rajta. Használj 300-400%-os nézetnagyítást és sokkal kényelmesebben dolgozhatsz.

Ahogy az előző pontnál írtuk, ha nem tetszik a végeredmény, lépj vissza egy szinttel a History palettán és próbálkozz újra!



A Photoshop eszköze szinte kiválóan dolgozik. Megfelelő beállításokkal senki nem mondja meg, hogy utólagosan dolgoztunk a vörösszemen.
Kategória : Képszerkesztés | Megtekintések száma : 6948 | Hozzáadta: : vago | Címkék (kulcsszavak) : Red Eye, korrekció, vörös szem
Összes hozzászólás : 0
avatar