Főoldal » 2013 » Október » 15 » Png kép készítés maszkolással
7:52 AM
Png kép készítés maszkolással
Nyisd meg a képet amiből átlátszó hátterű png képet szeretnél készíteni, ha túl nagy a felesleges rész, előbb vágd ki a nagyját. Amit meg szeretnél tartani, rajzold körbe a polygonnal, de nem kell olyan pontosan.



Szöveges menüsorban: Kijelölés - inverz kijelölés
Katt jobb gombbal a kijelölt részbe, a kijövő táblában jelöld be a kitöltést és töltsd ki valamilyen rikító színnel, lehetőleg olyannal ami nincs a képen.



Ha ez meg van akkor: Kép menü - Átlátszó maszk- a tűrés nulla a hatás: élsimítás, a színnek annak kell lennie amivel kitöltötted, ha nem akkor a pipettával katt be a képbe a kitöltött színre, leokézod és lesz egy fekete-fehér maszkod abból amit kivágtál.



Ezt a fekete maszkot másolod- beilleszted új képként, Szerkesztés-másol, szerkesztés-Beillesztés új képként menüvel.
Az eredeti képeden amiről elkezdtél dolgozni minden műveletet vonj vissza, Szerkesztés- Visszavonás
most megint a fekete maszk jön, erre kattints : Szürők,elmosás, gaus elmosás ott beállitod a neked megfelelő értéket, lehet minél magasabb, pl. 12, és egy ok gomb. Ha nagyon mintás a volt a kép körül a háttér, ezt a művelet érdemes megismételni.



A maszkot megint másolod, Szerkesztés- másolás.
Katt az eredeti képre Szerkesztés- különleges beillesztés, összeillesztés kapsz egy olyan képet amin látod az eredeti képet és mellette azt az előbbi maskot.



Nyissál egy új átlátszó hátteret Fáj - új kép, akkora méretre mint az eredeti képed volt, kattints rá előbb az elkészült mask képedre amin látszik a fekete fehér kép és az eredetid is, majd Másolás menüre és most arra az átlátszó háttérre amire ezt az egész maszkot rá szeretnéd tenni Szerkesztés - Különleges beillesztés - Maszk beillesztése és már ott is lesz a kivágott képed egy halvány fénykeretben. Egyesítsd a rétegeket, a Réteg - Egyesít minden réteggel menüvel, majd mentsd el Png kiterjesztésben a képed és most már tudsz vele tovább dolgozni.
Üres, átlátszó hátteret ugy tudsz csinálni, hogy megnyitod a hátteret, majd a Kép-színkezés RGBA Alfa csatornát kijelölöd, utána a várázspálcával katt a háttérbe és kivágás. Most már kockás, azaz átlátszó lesz a háttered.


Nos ilyen lett,annyit még hozzátennék,bár roppant bonyolúltnak tűnik,-nem kell tőle félni-!

A programot letöltheted az oldalról!
Kategória : Képszerkesztés | Megtekintések száma : 6886 | Hozzáadta: : vago
Összes hozzászólás : 0
avatar