Főoldal » Fájlok » Cd-Dvd

CDBurnerXP 4.5.2.4249
2013-04-13, 9:04 AM
A CDBurnerXP-t is valószínűleg a Nero jól ismert és könnyen kezelhető felülete ihlethette, hiszen ránézésre is szembetűnik letisztult, feladatalapú felhasználói felülete. Akiket eddig kétségek fogtak el az ingyenes lehetőségek láttán, most elfelejthetik az aggályokat: a CDBurnerXP egy remekül sikerült és sokrétű alkalmazás, használatával akár elfelejthetjük a Nerót is. CDBurnerXP főablak Egyszerű de nagyszerű Már indításkor meglátjuk, mennyire egyszerű használni a CDBurnerXP-t: az induláskor megjelenő feladatablak szinte minden írási megoldást lefed: írhatunk hagyományos adatlemezt (akár ISO-ba is), másolhatunk, audio cédét állíthatunk össze, mentett projektet vagy ISO-t pörkölhetünk, esetleg újraírható lemezt formázhatunk.
Az adatösszeállítás akár a Nero-ban: a 4 felé osztott ablak felső része adja a háttértárunk tartalmát, míg az alsó fele lesz az összeállítandó lemez. Ide akár kézzel bedobálhatjuk, akár a Windows Intézőből/Total Commanderből, vagy indíthatjuk az ikonsorból a "BeDoboz" nevű, igen hasznos szolgáltatást. Ezzel egy kattintással lekerül a főablak a tálcára, csak egy kis doboz marad, melybe a Windowson belül bárhonnan behűzhatjuk a fájlokat. Ennél egyszerűbben tényleg nem lehet. Audio lemezeinket nagyjából ezzel a megoldással dobhatjuk össze, de itt értelemszerűen a zenefájljaink közül kerül ki a végleges tartalom.
Az összeállításnál igen hasznos lehet a fájlszűrő - ha csak mp3 fájljainkat akarjuk kiírni, a WMA-kat nem, a szűrővel elrejthetjük a nemkívánt állományokat. Extrákban sem szűkölködik az alkalmazás, hiszen találunk itt lemezinformációt, írónk adatait megtekinthetjük, vagy törölhetjük a behelyezett újraírható diszket is. A magyar alkalmazásokat preferáló felhasználók is örömüket lelhetik, hiszen anyanyelvünkön is kommunikál a felhasználói felület. Az új lemez alapértelmezésben ISO9660/UDF/Joliet1 fájlrendszerű lesz, de ez kézzel módosítható (Lemez/Fájlrendszer menüpont). A Nero-hoz hasonlóan a szoftver felismeri a lemezünk jellemzőit, és a kapacitásnak megfelelően az alsó sávban kijelzi a még használható helyet számmal és diagrammal is - a diagramskála kézzel felülbírálható.
Igaz, nem sok lehetőséget rejt, de egy egyszerű lemezborító szerkesztő és nyomtató is része az alkalmazásnak, így néhány paramétert beállítva klassz borítót nyomtathatunk a készülő médiumnak.

CDBurnerXP audiolemez összeállítása. Nemcsak lemezre, winchesterre is tud "írni" Hasznos, hogy meglévő lemezről ISO képfájlt is tudunk készíteni, melyet aztán később lemezre véshetünk. A fájlformátumokban nem bővelkedik, hisz csak ISO lehet, de mivel az egyik legelterjedtebb képfájlformátum, ez igazából nem lehet csalódás kiindulópontja. Az ISO-t akár az új lemez elkészítésének folyamata alapján is összeállíthatjuk, majd az írás előtt a DVD író helyett merevlemezt választva kijelölhetjük a célfájl útvonalát és nevét is. A pörköléshez hasonló varázslóval lementi az összeállítást a háttértárra, melyet akár Daemon Tools-szal becsatolhatunk, vagy a későbbiekben lemezre írhatunk.
Ennél olcsóbb nincs!
Bár a Nero számtalan egyéb extrát kínál, a tény, hogy a CDBurnerXP teljesen ingyenesen használható, nemcsak otthoni, de vállalati környezetben is. Ha az egyszerűbb írási műveleteken túl más egyébre nincs szükségünk, teljesértékű alternatívája lehet a fizetős alkalmazásoknak, és mindez egy fillérbe sem kerül. A folyamatos frissítések pedig a szoftver tökéletesítését, javítását is megoldják.

Főbb jellemzők:

Adat- és audiolemezek készítése, írása
Teljes lemez másolása Lemez vagy összeállítás lementése ISO formátumba
ISO formátum kiírása lemezre
Magyar nyelvű kezelőfelület
Néhány extra beállítási lehetőség
Klassz Nerós töltöttségjelző diagram
Bedobóablak
Bootlemez készítés
Fájlrendszer választás
Windows Vista és Windows 7 rendszerek alatt is működik
Teljesen ingyenes!Kategória: Cd-Dvd | Hozzáadta:: vago
Megtekintések száma: 566 | Letöltések: 1
Összes hozzászólás: 0
avatar