kfelt.   új ü. tagok f szab. keresés rss
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Csirkemájas rizotto
vagoDátum: Szombat, 2016-03-05, 11:52 AM | Üzenet # 1
avatar
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 689
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:

hozzávalók / 4 adag:

50 dkg csirkemáj
1 közepes db vöröshagyma
1 közepes db sárgarépa
30 dkg zöldborsó
1 bögre rizottó rizs
4 ek napraforgó olaj
1 ek ételízesítő
1 csokor petrezselyem (apróra vágva)
10 dkg trappista sajt (reszelve)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
4 dl víz (2 bögre)


elkészítés:

Az olaj felén megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zöldborsót és a felkockázott sárgarépát.
Megszórjuk ételízesítővel, pár percig erős tűzön pirítjuk, majd hozzáadjuk a kis darabokra vágott csirkemájat, meghintjük frissen őrölt borssal, petrezselyemzölddel, és fehéredésig pirítjuk.
Másik lábasban a maradék olajon megfuttatjuk a megmosott rizst.
Ezután a rizshez adjuk a májas keveréket, összekeverjük, majd apránként felöntjük 2 bögre forró vízzel, mindig megvárva, hogy az előző adag vizet a rizs felvegye.
Ha a rizs megpuhult, belekeverjük a reszelt sajtot, és tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!


Nyomtatás

 
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

/forum/0-0-1-34