kfelt.   új ü. tagok f szab. keresés rss
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Mexikói chilis bab
vagoDátum: Szombat, 2012-12-08, 8:36 PM | Üzenet # 1
avatar
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 689
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:



Hozzávalók
4 személyre:


40 dkg darált marhahús

15 dkg füstölt szalonna

1 közepes vöröshagyma

50 dkg tarkabab

15 dkg paradicsompüré

5 dkg reszelt sajt vagy petrezelyemzöld

3 kávéskanálnyi csípős paprika

bors, só

Elkészítés

A chilis babhoz vágd a füstölt szalonnát kis kockákra és süsd ki. A zsírján párold meg az apróra vágott vöröshagymát; s ha már üveges, add hozzá a marhahúst is.

Amikor a hús kifehéredett, szórd meg a pirospaprikával, keverd hozzá a paradicsompürét, majd sózd és borsozd. A félretett szalonnakockákat is visszateheted.

Fedő alatt lassú tűzön párold 15-20 percig, majd keverd bele az előkészített babot, s lassan főzd tovább, míg meg nem puhul. Időnként egy kis vizet kell aláönteni.

A mexikói chilis babot tálalás előtt szórd meg reszelt sajttal vagy petrezselyemmel.


Nyomtatás

 
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

/forum/0-0-1-34