vago | Dátum: Szombat, 2012-12-08, 8:36 PM | Üzenet # 1 |
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 689
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:
|
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg darált marhahús
15 dkg füstölt szalonna
1 közepes vöröshagyma
50 dkg tarkabab
15 dkg paradicsompüré
5 dkg reszelt sajt vagy petrezelyemzöld
3 kávéskanálnyi csípős paprika
bors, só
Elkészítés
A chilis babhoz vágd a füstölt szalonnát kis kockákra és süsd ki. A zsírján párold meg az apróra vágott vöröshagymát; s ha már üveges, add hozzá a marhahúst is.
Amikor a hús kifehéredett, szórd meg a pirospaprikával, keverd hozzá a paradicsompürét, majd sózd és borsozd. A félretett szalonnakockákat is visszateheted.
Fedő alatt lassú tűzön párold 15-20 percig, majd keverd bele az előkészített babot, s lassan főzd tovább, míg meg nem puhul. Időnként egy kis vizet kell aláönteni.
A mexikói chilis babot tálalás előtt szórd meg reszelt sajttal vagy petrezselyemmel.
|
|
| |