hozzávalók 8 főre
1 kg rizs
1 kg darált sertéstarja
3 db vöröshagyma
2 dl olaj
fekete bors
pirospaprika
ételízesítő
sűrített paradicsom
3 fej nyári vékonylevelű káposzta
tejföl
Elkészítés:
A káposztát sós vizben meg abároljuk, lassan lefejtjük levelenként, ketté vágjuk a leveleket, és kivágjuk belőle a keményebb torzsa részeket, ezeket a fazék aljára felaprítjuk
A megtisztított rizshez hozzáadjuk a darált húst, a fekete borsot, a sót és az ételizesítőt.
A hagymát felaprítjuk apróra, és üvegesre sütjük olajon. Tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát.
Amikor kihűlt hozzáadjuk a töltelékhez, és egy kanál paradicsom sűrítményt, ezt kézzel jól összedolgozzuk, betesszük a hűtőbe 10 percre.
A félbe vágott káposztalevél sarkába teszünk tölteléket, és felcsavarjuk háromszög alakúra, a vastagabb részénél betűrjük, hogy ne nyíljon szét, és elhelyezzük sorban a fazék aljára rétegenként. Félig rakjuk meg a fazekat.
Megszórjuk ételízesítővel a káposztákat, a sűrített paradicsomot felöntjük egy kevés vízzel, hogy híg paradicsom levet kapjunk.
A káposztákat felöntjük félig vízzel félig paradicsom lével. Ráhelyezünk egy olyan széles tányért, mint a fazék, és a tetejére súlyt helyezünk egy csésze vizzet, de ezt csak akkor, mikor már felfőtt a káposzta. Lassú lángon 25 percig főzzük.
Ha megfőtt, a levét egy külön edénybe öntjük.
A káposztákat meleg dúcba helyezzük 15 percre.
Tejföllel tálaljuk.
költség: 2000 Ft
költség egy főre: 250 Ft
Jó étvágyat kívánok!