kfelt.   új ü. tagok f szab. keresés rss
Oldal 1 / 11
Fórum » Kedvenceim » Egyéb » Rakott fej (Disznósajtszerű....)
Rakott fej
vagoDátum: Szombat, 2015-08-08, 4:04 PM | Üzenet # 1
avatar
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 678
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:

Két-három darab szép sertésfejet otthon még átnézegetjük,ha kell ráperzselünk.Nálunk most akciósan 100 ft/kg-os áron hozzá lehet jutni,5-600 ftból kijön egy jó adag.



Ha kész a tisztítás egy akkora edénybe rakjuk,amibe kényelmesen elfér és az abalé ellepi.



Kevés só bors és fokhagyma társaságában 1-1.5 óra alatt puhára főzzük.
Akkor van kész,ha a csontot megfogva kiválik a húsból.
Csontozás után féltenyérnyi darabokra aprítjuk,ízlés szerint:só,bors,fokhagyma hozzáadása után jól elkeverjük.
Én egy műanyag tálban szoktam lepréselni(a hús tetejére akkora lapos valamit ami belefér a tálba)+2-3 kg súlyt a tetejére kihűlésig.Télen a spájzban,nyáron a hűtőben(zárható edénybe)több napig fogyasztható.




Jó étvágyat kívánok!


Nyomtatás

 
Fórum » Kedvenceim » Egyéb » Rakott fej (Disznósajtszerű....)
Oldal 1 / 11
Keresés:

/forum/0-0-1-34