Két-három darab szép sertésfejet otthon még átnézegetjük,ha kell ráperzselünk.Nálunk most akciósan 100 ft/kg-os áron hozzá lehet jutni,5-600 ftból kijön egy jó adag. Ha kész a tisztítás egy akkora edénybe rakjuk,amibe kényelmesen elfér és az abalé ellepi.
Kevés só bors és fokhagyma társaságában 1-1.5 óra alatt puhára főzzük.
Akkor van kész,ha a csontot megfogva kiválik a húsból.
Csontozás után féltenyérnyi darabokra aprítjuk,ízlés szerint:só,bors,fokhagyma hozzáadása után jól elkeverjük.
Én egy műanyag tálban szoktam lepréselni(a hús tetejére akkora lapos valamit ami belefér a tálba)+2-3 kg súlyt a tetejére kihűlésig.Télen a spájzban,nyáron a hűtőben(zárható edénybe)több napig fogyasztható.
Jó étvágyat kívánok!