kfelt.   új ü. tagok f szab. keresés rss
Oldal 1 / 11
Fórum » ....mindenféle » Egyéb » Gyors pizzatészta és szósz házilag (Gyors pizzatészta és szósz házilag)
Gyors pizzatészta és szósz házilag
vagoDátum: Szerda, 2013-09-04, 9:04 AM | Üzenet # 1
avatar
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 681
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:



Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt
3 evőkanál Vénusz olaj olaj
2,5 dkg élesztő
1 kávéskanál cukor
1 kávéskanál só
3 dl langyos víz

A paradicsomos szószhoz:
2 kis doboz sűrített paradicsom
1-2 evőkanál víz
2 teáskanál oregánó
2 teáskanál bazsalikom

bors
1 kávéskanál ételízesítő
1-2 kávéskanál cukor

A tejfölös szószhoz:
2 dl tejföl
1 evőkanál majonéz
ízlés szerint kapor
fűszerek

Elkészítés:

A tésztához egy csészében a langyos vízbe tesszük a sót, a cukrot, pici lisztet, és belemorzsoljuk az élesztőt. 5-10 perc alatt felfuttatjuk. Egy nagyobb tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk az olajat és az élesztős keveréket. Bedagasztjuk, lisztet tehetünk még hozzá, ha nem állna össze (max. 1-2 evőkanál legyen). A kéztől épp el kell váljon. Letakarva 10-15 percet kelesztjük. Ne legyen több, mert nem jó, ha nagyon megkel.

3 cipóra osztjuk, ebből 3 normál méretű pizza készíthető. Olajozott tepsibe vagy kő pizzatálra téve kör alakúra formázzuk, én csak kézzel szoktam kb. 1 cm vastagra.

A paradicsomos szószhoz a hozzávalókat kis lábasba tesszük, 1-2 perc alatt összefőzzük. A vizet pótolhatjuk, ha nagyon sűrű lenne. Kis mennyiség, de ez a 3 pizza tetejére elegendő, mert vékonyan kell kenni, mivel elég intenzíven fűszeres.

A tejfölös szószhoz csak összekeverjük a hozzávalókat.

A tésztákat megkenjük a szósszal, és tetszőlegesen feltétet teszünk rá, ezt mindenki ízlésére bízom (sonka, sajt, brokkoli, hagyma, szalonna, gomba, kukorica, bab, stb.).

Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. (A többi tészta addig legyen letakarva, ki ne száradjon.)


Nyomtatás

 
Fórum » ....mindenféle » Egyéb » Gyors pizzatészta és szósz házilag (Gyors pizzatészta és szósz házilag)
Oldal 1 / 11
Keresés:

/forum/0-0-1-34