vago | Dátum: Szerda, 2013-09-04, 9:04 AM | Üzenet # 1 |
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 689
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:
|
Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt 3 evőkanál Vénusz olaj olaj 2,5 dkg élesztő 1 kávéskanál cukor 1 kávéskanál só 3 dl langyos víz
A paradicsomos szószhoz: 2 kis doboz sűrített paradicsom 1-2 evőkanál víz 2 teáskanál oregánó 2 teáskanál bazsalikom só bors 1 kávéskanál ételízesítő 1-2 kávéskanál cukor
A tejfölös szószhoz: 2 dl tejföl 1 evőkanál majonéz ízlés szerint kapor fűszerek
Elkészítés:
A tésztához egy csészében a langyos vízbe tesszük a sót, a cukrot, pici lisztet, és belemorzsoljuk az élesztőt. 5-10 perc alatt felfuttatjuk. Egy nagyobb tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk az olajat és az élesztős keveréket. Bedagasztjuk, lisztet tehetünk még hozzá, ha nem állna össze (max. 1-2 evőkanál legyen). A kéztől épp el kell váljon. Letakarva 10-15 percet kelesztjük. Ne legyen több, mert nem jó, ha nagyon megkel.
3 cipóra osztjuk, ebből 3 normál méretű pizza készíthető. Olajozott tepsibe vagy kő pizzatálra téve kör alakúra formázzuk, én csak kézzel szoktam kb. 1 cm vastagra.
A paradicsomos szószhoz a hozzávalókat kis lábasba tesszük, 1-2 perc alatt összefőzzük. A vizet pótolhatjuk, ha nagyon sűrű lenne. Kis mennyiség, de ez a 3 pizza tetejére elegendő, mert vékonyan kell kenni, mivel elég intenzíven fűszeres.
A tejfölös szószhoz csak összekeverjük a hozzávalókat.
A tésztákat megkenjük a szósszal, és tetszőlegesen feltétet teszünk rá, ezt mindenki ízlésére bízom (sonka, sajt, brokkoli, hagyma, szalonna, gomba, kukorica, bab, stb.).
Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. (A többi tészta addig legyen letakarva, ki ne száradjon.)
|
|
| |