Hozzávalók:
2 személynek:
25 dkg sertéslapocka
1 szelet bacon
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db csípős hegyes paprika
1 db paradicsom
olívaolaj
petrezselyem
só
őrölt feketebors
őrölt csípős pirospaprika
őrölt köménymag
vörösbor
1 bögre rizs
Elkészítés:
A húst kis darabokra vágom, a bacont szeletelem, a hagymákat aprítom, a paprikát karikára, a paradicsomot kockára vágom.
Egy edényben kevés olajon megpirítom a bacont, ezen megdinsztelem a hagymákat, majd rádobom a húst. Amikor kifehéredett, ráteszem a paprikát és a paradicsomot, fűszerezem, a paprikát és borsot nem sajnálva. Kis idő múltán öntök hozzá vizet, beleöntöm a rizst, megkeverem. Mielőtt kész, öntök hozzá vörösbort, készre főzöm. A végén vágok rá petrezselymet.
Tálaláskor körberakom savanyúsággal, s szórok rá még paprikát