vago | Dátum: Hétfő, 2017-07-24, 6:48 PM | Üzenet # 1 |
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 689
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:
|
Hozzávalók:Alap: 50 dkg darált háztartási keksz 10 dkg vaj (ne margarin legyen!) 10 dkg porcukor kb 2-2,5 dl tej
Túrókrém: 50 dkg tehéntúró 7,5 dkg porcukor 2 cs vaníliás cukor 1 citrom reszelt héja fél citrom leve (vagy ízlés szerint) 1 dl Meggle cukrászhab (habtejszín) Vaníliás krém: 2 cs hidegen keverhető vaníliás pudingpor 5 dl tej
Tetejére: 2,5-3 dl Meggle cukrászhab (habtejszín) tortadara vagy csokiforgács Elkészítése:
Alap: A darált kekszet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a porcukrot és a kissé megolvasztott vajat és alaposan összedolgozzuk. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy a massza összeálljon. Egy 20*30 cm-es tepsi aljára sütőpapírt teszünk (így könnyebb lesz kivenni a kész sütit), majd az alapot egyenletesen beleterítjük és jól lenyomkodjuk.
Túrókrém: A túrót egy tálba tesszük, hozzáadjuk a kétféle cukrot, a citrom héját és a levét, majd villával alaposan összedolgozzuk. A tejszínt keményre felverjük, majd a túróhoz adjuk és összeforgatjuk az egészet. A túrókrémet egyenletesen rákenjük a kekszes alapra, majd hűtőbe tesszük.
Vaníliás krém: A pudingporokat egy nagyobb edénybe öntjük, hozzáadjuk a tejet és habverővel 3-5 perc alatt felverjük. Akkor jó, ha sűrű. Az elkészült krémet a túrós rétegre kenjük egyenletesen, majd hűtőbe tesszük. A tejszínt kemlnyre felverjük, a pudingos réteg tetejére simítjuk, majd tortadarával vagy csokiforgáccsal megszórjuk és 2-3 órára hűtőbe tesszük. Éles késsel felvágjuk, majd tálaljuk a desszertet.Jó étvágyat kívánok!
|
|
| |