kfelt.   új ü. tagok f szab. keresés rss
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Emeletes, habos szelet
vagoDátum: Hétfő, 2017-07-24, 6:48 PM | Üzenet # 1
avatar
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 689
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:



Hozzávalók:

Alap:
50 dkg darált háztartási keksz
10 dkg vaj (ne margarin legyen!)
10 dkg porcukor
kb 2-2,5 dl tej

Túrókrém:
50 dkg tehéntúró
7,5 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
fél citrom leve (vagy ízlés szerint)
1 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
Vaníliás krém:
2 cs hidegen keverhető vaníliás pudingpor
5 dl tej

Tetejére:
2,5-3 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
tortadara vagy csokiforgács

Elkészítése:

Alap:
A darált kekszet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a porcukrot és a kissé megolvasztott vajat és alaposan összedolgozzuk. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy a massza összeálljon.
Egy 20*30 cm-es tepsi aljára sütőpapírt teszünk (így könnyebb lesz kivenni a kész sütit), majd az alapot egyenletesen beleterítjük és jól lenyomkodjuk.

Túrókrém:
A túrót egy tálba tesszük, hozzáadjuk a kétféle cukrot, a citrom héját és a levét, majd villával alaposan összedolgozzuk.
A tejszínt keményre felverjük, majd a túróhoz adjuk és összeforgatjuk az egészet.
A túrókrémet egyenletesen rákenjük a kekszes alapra, majd hűtőbe tesszük.

Vaníliás krém:
A pudingporokat egy nagyobb edénybe öntjük, hozzáadjuk a tejet és habverővel 3-5 perc alatt felverjük. Akkor jó, ha sűrű.
Az elkészült krémet a túrós rétegre kenjük egyenletesen, majd hűtőbe tesszük.
A tejszínt kemlnyre felverjük, a pudingos réteg tetejére simítjuk, majd tortadarával vagy csokiforgáccsal megszórjuk és 2-3 órára hűtőbe tesszük.
Éles késsel felvágjuk, majd tálaljuk a desszertet.


Jó étvágyat kívánok!


Nyomtatás

 
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

/forum/0-0-1-34