vago | Dátum: Csütörtök, 2017-06-29, 6:03 PM | Üzenet # 1 |
![vago avatar](/avatar/36/7579-754434.gif) Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 689
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot: ![](http://samsoniak.ucoz.hu/offline.png)
|
![Nagyobb kép!](https://i.imgur.com/4okxpdB.png)
A tésztához: 500 g darált keksz 5 ek kakaópor 40 ml rumaroma 5 dkg vaj 3 dl tej 3 evőkanál Extra Jam (baracklekvár) 5 evőkanál porcukor
A krémhez: 5,5 dl tej 46 g vaníliás pudingpor 6 evőkanál porcukor 250 g kókuszreszelék 1 cs vaníliás cukor 6 dkg vaj
A tetejére: 2 evőkanál olaj 15 dkg csokoládé 3 ek kókuszreszelék A tálca szórásához az első réteg alá: 2 ek kókuszreszelék
Elkészítése:
Először elkészítjük a krémet. A pudingport a tejjel és a cukrokkal felfőzzük. Még melegen hozzákeverjük a vajat, majd a kókuszreszeléket is. Hagyjuk kihűlni.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 3 részre vágjuk. Az egyik lapot 20*30 cm-es méretre folpackon kinyújtjuk.
Egy tácát vagy tepsit bőven megszórjuk kókuszreszelékkel. Az első kekszes lapot a folpacról ráfordítjuk. A krémet megfelezzük és az egyik részt rákenjük. A következő lapot is kinyújtjuk és ráhelyezzük a krémre. A megmaradt krémet rákenjük, majd befedjük az utolsó lappal.
A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk. Simára keverjük, majd bevonjuk vele a süteményt. Kókuszreszelékkel megszórjuk.
Hűtőbe tesszük, majd pár óra múlva szeletelhetjük.Jó étvágyat kívánok!
![Nyomtatás](http://samsoniak.into.hu/images/nyomtatas.png)
|
|
| |