kfelt.   új ü. tagok f szab. keresés rss
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Villámgyors kekszes krémes
vagoDátum: Kedd, 2017-03-07, 6:03 PM | Üzenet # 1
avatar
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 689
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:

Hozzávalók:

a tésztához:
500 g négyzet alakú édes keksz, vagy háztartási keksz
Egy kevés tej, amibe áztatjuk a kekszeket
a krémhez:
400 ml Meggle cukrászhab (habtejszín)
400 ml házi vanília sodó, vagy 1 tasak pudingpor 4 dl tejben felfőzve

a sodóhoz: 2 dl tej
2 tojás sárgája
50g cukor
20g liszt
1 tk vanília kivonat, vagy vanília aroma
a tetejére
80g vaj
50g poruckor
50g kakaópor
+ízlés szerint nutella

A krém elkészítése:
Először a sodót készítjük el. Ha pudinggal csináljuk, akkor ezt a lépést ki is hagyhatjuk.

Egy tálban összekeverjük a lisztet és a cukrot, majd hozzáöntjük a tejet és csomómentesre keverjük.

Elkeverjük benne a tojások sárgáját, majd hozzáadjuk a vanília kivonatot. Vízgőz felett, körülbelül 15 percig főzzük folyamatos kevergetés mellett.

Amikor a sodó egy picit hűlt, összekeverjük a felvert habtejszínnel.

Összeállítás:

Három réteg kekszet fogunk a tepsibe rakni, tehát úgy válasszunk tepsit, hogy elég legyen a kekszünk. Nekem ez egy közepes méretű tepsire volt elég.

A kekszeket langyos tejbe áztatjuk, majd kirakjuk vele a tepsi alját, erre jön a krém egyik fele, majd egy újabb réteg keksz.
Erre rátesszük a krém másik felét, majd keksszel zárjuk a sort.

Máz:
A vajat felolvasztjuk, majd hozzá keverjük a porcukort és kakaóport. Ezzel a mázzal vonjuk be a süti tetejét, majd hűtőbe tesszük egy pár órára.

Mielőtt tálalnánk Nutellával kenjük meg a tetejét.


Jó étvágyat kívánok!


Nyomtatás

Csatolmányok: 9217458.jpg (94.2 Kb)

 
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

/forum/0-0-1-34