Hozzávalók:
a tésztához:
500 g négyzet alakú édes keksz, vagy háztartási keksz
Egy kevés tej, amibe áztatjuk a kekszeket
a krémhez:
400 ml Meggle cukrászhab (habtejszín)
400 ml házi vanília sodó, vagy 1 tasak pudingpor 4 dl tejben felfőzve
a sodóhoz: 2 dl tej
2 tojás sárgája
50g cukor
20g liszt
1 tk vanília kivonat, vagy vanília aroma
a tetejére
80g vaj
50g poruckor
50g kakaópor
+ízlés szerint nutella
A krém elkészítése: Először a sodót készítjük el. Ha pudinggal csináljuk, akkor ezt a lépést ki is hagyhatjuk.
Egy tálban összekeverjük a lisztet és a cukrot, majd hozzáöntjük a tejet és csomómentesre keverjük.
Elkeverjük benne a tojások sárgáját, majd hozzáadjuk a vanília kivonatot. Vízgőz felett, körülbelül 15 percig főzzük folyamatos kevergetés mellett.
Amikor a sodó egy picit hűlt, összekeverjük a felvert habtejszínnel.
Összeállítás: Három réteg kekszet fogunk a tepsibe rakni, tehát úgy válasszunk tepsit, hogy elég legyen a kekszünk. Nekem ez egy közepes méretű tepsire volt elég.
A kekszeket langyos tejbe áztatjuk, majd kirakjuk vele a tepsi alját, erre jön a krém egyik fele, majd egy újabb réteg keksz.
Erre rátesszük a krém másik felét, majd keksszel zárjuk a sort.
Máz: A vajat felolvasztjuk, majd hozzá keverjük a porcukort és kakaóport. Ezzel a mázzal vonjuk be a süti tetejét, majd hűtőbe tesszük egy pár órára.
Mielőtt tálalnánk Nutellával kenjük meg a tetejét.
Jó étvágyat kívánok!