vago | Dátum: Csütörtök, 2015-11-05, 5:45 PM | Üzenet # 1 |
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 689
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:
|
Hozzávalók:
40 dkg háztartási keksz 10 dkg darált dió 1 dl tej 15 dkg vaj 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor 2 evőkanál cukor A krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor 6 evőkanál cukor 5 dl tej 25 dkg tehéntúró 1 dl habtejszín
A tetejére:
16 dkg étcsokoládé 1 teáskanál vaj Elkészítése:
A tejet, a vajat, a cukrot és a kakaóport egy edénybe tesszük, lassú tűzön felforraljuk. Amikor kezd szirupossá válni, levesszük a tűzhelyről és pár percig hagyjuk hűlni. A darált kekszet hozzáadjuk és jól összekeverjük, majd a diót is beledolgozzuk és fóliával bélelt sütőformába simítjuk. A pudingport, a cukrot és a tejet egy edénybe tesszük és megfőzzük, majd lehűtjük. A túrót összetörjük és a kihűtött pudingba keverjük, hozzáadjuk a felvert habot is és a kekszes rétegre simítjuk. Hűtőbe tesszük félórára, hogy a krém szilárdabbá váljon. A csokoládét felolvasztjuk, a vajat is belekeverjük és a krémre simítjuk, lehűtve kínáljuk.
|
|
| |