vago | Dátum: Szombat, 2015-07-11, 5:13 PM | Üzenet # 1 |
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 689
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:
|
Hozzávalók: 2 csomag vaníliás pudingpor 8 dl tej 3,5 dl habtejszín 400 g édes keksz, vagy esetleg piskóta tallér
Bevonat: 45 g vaj 3 evőkanál tej 45 g kakaópor 150 g porcukor Elkészítés: Alaposan keverjük ki a tejet a pudingporral, majd megfőzzük és kihűtjük. A habtejszínt felverjük és belekeverjük a pudingba. Egy 23 cm X 30 cm-es tepsit kibélelünk a keksszel. Fontos, hogy teljes egészében befedje a tepsit, tehát lehet, hogy itt-ott le kell vágni a kekszekből. A keksz tetejére ráöntjük a pudingos-tejszínes krémet. Ez után megint keksz réteg következik, majd megint egy puding réteg. A tetejére keksz jöjjön. Bevonat: Mikróban megolvasszuk a vajat és belekeverjük a tejbe. Ehhez jön még a kakaópor és a porcukor. Összekeverjük őket. Kicsit híg mázat kapunk, amelyet a kekszes rétegre öntünk és szépen elsimítjuk. (Sokszor dupla adag bevonattal dolgozom). Egy éjszakán át hűtőben tároljuk, majd jóízűen elfogyasztjuk. Jó étvágyat kívánok!
|
|
| |