vago | Dátum: Szerda, 2015-06-24, 8:31 PM | Üzenet # 1 |
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 689
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:
|
Hozzávalók: 25 dkg háztartási keksz 1 evőkanál porcukor 12 dkg vaj A töltelékhez: 40 dkg mascarpone 2 evőkanál porcukor 2 tasak vaníliás cukor 1,5 dl habtejszín 40 dkg eper 3 evőkanál cukor 1 csomag piros zselatin 1 dl habtejszín a tetejére Elkészítése: A kekszet összetörjük és egy edénybe tesszük, a vajat és a cukrot is belekeverjük, robotgéppel összedolgozzuk és egy lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk. A mascarponét a cukorral és a vaníliás cukorral kikavarjuk. A habot felverjük és hozzákeverjük, majd a kekszre halmozzuk és hűtőbe tesszük. Az epret egy tálba tesszük a cukorral és öntünk hozzá 0,5 dl vizet, felforraljuk, majd a zselatint is belekeverjük. Amikor a zselatin feloldódott, levesszük a tűzhelyről és langyosra hűtjük, a krém tetejére halmozzuk a levével együtt. Hűtőbe tesszük, amikor az epres réteg szilárd, szeletelhetjük is. Habbal díszítjük tálaláskor. Jó étvágyat kívánok!
|
|
| |