kfelt.   új ü. tagok f szab. keresés rss
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Sütés nélküli epres krémes varázs
vagoDátum: Szerda, 2015-06-24, 8:31 PM | Üzenet # 1
avatar
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 689
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:

Hozzávalók:


25 dkg háztartási keksz
1 evőkanál porcukor
12 dkg vaj

A töltelékhez:
40 dkg mascarpone
2 evőkanál porcukor
2 tasak vaníliás cukor
1,5 dl habtejszín
40 dkg eper
3 evőkanál cukor
1 csomag piros zselatin
1 dl habtejszín a tetejére

Elkészítése:



A kekszet összetörjük és egy edénybe tesszük, a vajat és a cukrot is belekeverjük, robotgéppel összedolgozzuk és egy lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk. A mascarponét a cukorral és a vaníliás cukorral kikavarjuk. A habot felverjük és hozzákeverjük, majd a kekszre halmozzuk és hűtőbe tesszük. Az epret egy tálba tesszük a cukorral és öntünk hozzá 0,5 dl vizet, felforraljuk, majd a zselatint is belekeverjük. Amikor a zselatin feloldódott, levesszük a tűzhelyről és langyosra hűtjük, a krém tetejére halmozzuk a levével együtt. Hűtőbe tesszük, amikor az epres réteg szilárd, szeletelhetjük is. Habbal díszítjük tálaláskor.

Jó étvágyat kívánok!


Nyomtatás

 
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

/forum/0-0-1-34