vago | Dátum: Csütörtök, 2015-06-18, 8:58 PM | Üzenet # 1 |
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 689
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:
|
Hozzávalók a laphoz: 20 dkg kakaós keksz 8 dkg étcsokoládé 8 dkg vaj 1 evőkanál porcukor 6 evőkanál tejA krémhez: 5 dl habtejszín 2 tasak vaníliás cukor 2 tasak habfix 3 evőkanál kókuszreszelék 2 evőkanál porcukorA tetejére: 10 dkg étcsokoládé 1 evőkanál vaj 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor Elkészítése:
A kekszet összetörjük és egy tálba tesszük. A csokoládét vízgőz fölött felolvasszuk és hozzákeverjük a vajat, a tejet és a cukrot, majd a kekszre öntjük és robotgéppel összedolgozzuk. Lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk és hagyjuk kihűlni. Időközben felverjük a habot, belekeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, a habfixet és a kókuszreszeléket, a kekszes alap tetejére halmozzuk és hűtőbe tesszük. Legalább fél órát hagyjuk hűlni, hogy a krém szilárddá váljon. Az étcsokoládét vízgőz fölött felolvasszuk és belekeverjük a vajat, majd a kakaóport, kevergetjük amíg kihűl, majd elsimítjuk a hab tetején és visszarakjuk a hűtőbe amíg szilárdá nem válik, ezt követően szeleteletjük. Jó étvágyat kívánok!
|
|
| |