vago | Dátum: Szerda, 2015-06-10, 2:49 PM | Üzenet # 1 |
![vago avatar](/avatar/36/7579-754434.gif) Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 689
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot: ![](http://samsoniak.ucoz.hu/offline.png)
|
![](http://www.mindenegybenblog.hu/post_image/2015/03/1000_51411_20150320_200959.jpg)
Hozzávalók a laphoz: 30 dkg kakaós keksz 5 dkg étcsokoládé 10 dkg vaj 6 evőkanál habtejszínA krémhez: 50 dkg mascarpone 3 dl habtejszín 2 tasak habfix 35 dkg barack 2 tasak vaníliás cukor 3 evőkanál porcukorA tetejére: 10 dkg barack 2 tasak átlátszó tortazselé Elkészítése: A kekszet apróra törjük. A csokoládét vízgőz fölött megolvasszuk a vajjal együtt, majd hozzáadjuk a habtejszínt és az egészet jól összekeverjük a keksszel. Tortaformába tesszük, érdemes olyat választani amelyiknek lekapcsolható az oldala. Elkészítjük a krémet. A barackot megtisztítjuk és felkockázzuk. A habtejszínt felverjük, hozzáadjuk a habfixet. Közben a mascarponét krémesre keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a barackot is és összedolgozzuk a habbal. Az egészet belehalmozzuk a tortaformába. A barack szeletekkel díszítjük a tetejét. A tortazselét az előírásoknak megfelelően feloldjuk és a tetejére öntjük, majd 2-3 órára hűtőbe tesszük a süteményt. Ezután óvatosan lekapcsoljuk a tortaformát és szeleteljük. Jó étvágyat kívánok!
![Nyomtatás](http://samsoniak.into.hu/images/nyomtatas.png)
|
|
| |