vago | Dátum: Szerda, 2015-06-10, 2:12 PM | Üzenet # 1 |
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 689
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:
|
Hozzávalók a laphoz: 20 dkg háztartási keksz 10 dkg vaj 6 dkg csokoládé 1 tojás 10 dkg kókuszreszelék 4 dkg dió, vagy pekándióA krémhez: 10 dkg porcukor 2 dkg vaj 1 teáskanál vanília-aroma 30 dkg mascarpone 5 dkg kókuszreszelékA tetejére: 10 dkg étcsokoládé 1 teáskanál vajElkészítése:
A kekszet összetörjük, vagy ledaráljuk és egy tálba tesszük. A csokoládét a vajjal együtt felolvasztjuk, hozzákeverjük a kekszhez. A tojást felverjük és a kókuszreszelékkel együtt a tálba öntjük. A diót apróra vágjuk és belekeverjük. A masszát jól összekeverjük, majd egy lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk, ezután 180 fokos sütőben 10-12 percen át sütjük. A krém alapanyagait egy tálba tesszük és összedolgozzuk. Amikor a tészta kihűlt, elsimítjuk rajta. A csokoládét a vajjal együtt felolvasztjuk és óvatosan eloszlatjuk a krém tetején, majd 1-2 órára hűtőbe tesszük és kínálhatjuk is.
|
|
| |