Hozzávalók: • 50 dkg túró
• 3 dl habtejszín
• 250 ml tejföl
• porcukor ízlés szerint
• 1 citrom leve
• 3 cs vaníliás cukor
• 300 g piskótatallér
• 50 dkg eper
• Elkészítése: • Egy 26 cm-es tortaforma alját kitesszük piskótatallérral. A túrót, tejölt, porcukrot, citrom levét és vaníliás cukrot jó alaposan összekeverjük. Akár robotgéppel is, majd 2 dl keményre felvert tejszínt adunk hozzá. A nagyobb epreket ketté vágjuk és a tortaforma oldalát kitesszük vele.
• A piskótára öntünk a krémből, majd kitesszük újabb sor piskóta tallér, krém, majd ezt megszórjuk apróra vágott eperrel. A végén újabb sor piskótával fedjük be. A maradék tejszínt felverjük keményre, majd a sütemény tetejére simítjuk.
• Pár órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a süti szélét körbe vágjuk a karima mellett, majd lekapcsoljuk a formáról.
• Citromfű levéllel és eperrel díszíthetjük
Jó étvágyat kívánok!