kfelt.   új ü. tagok f szab. keresés rss
Oldal 1 / 11
Fórum » ....mindenféle » Sütés nélkűl » Sütés nélküli almatorta (Csodás fahéja íz és rengeteg hab a tetején!)
Sütés nélküli almatorta
vagoDátum: Szerda, 2014-10-08, 2:09 PM | Üzenet # 1
avatar
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 681
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:






Hozzávalók:

Tésztához:
35 dkg háztartási keksz
15 dkg vaj
3 evőkanál barna cukor
4 evőkanál almalé
1 teáskanálnyi fahéj

A töltelékhez:
50 dkg reszelt alma
2 evőkanál víz
3 evőkanál barna cukor
1 teáskanálnyi fahéj

Tetejére:
3 dl habtejszín
2 tasak habfix
5 dkg fehér csokoládé
10 db csokoládés keksz
1 evőkanál cukrozatlan
kakaópor (ízlés szerint)

Elkészítése:

A kekszet apró darabokra törjük. A vajat a cukorral és az őrölt fahéjjal habosra keverjük és összedolgozzuk a keksszel, hozzáadjuk az almalevet is. Mikor egy masszát kapunk belőle, lekapcsolható oldalú tortaformába simítjuk és hűtőbe tesszük amíg elkészül a töltelék. A reszelt almát egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a vizet a cukrot és a fahéjt is, majd kis lángon 5-10 percig pároljuk. Ezt követően ráhalmozzuk a kekszes alapra. A habot felverjük, hozzáadjuk a habfixet és a darabokra tördelt fehér csokoládét is. Elsimítjuk a sütemény tetején, majd leszórjuk a kakaóporral és belenyomjuk a kekszeket. Hűtőbe tesszük egy órára és szeletelhetjük is.


Jó étvágyat kívánok!


Nyomtatás

 
Fórum » ....mindenféle » Sütés nélkűl » Sütés nélküli almatorta (Csodás fahéja íz és rengeteg hab a tetején!)
Oldal 1 / 11
Keresés:

/forum/0-0-1-34