vago | Dátum: Szerda, 2014-10-08, 2:09 PM | Üzenet # 1 |
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 689
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:
|
Hozzávalók:
| Tésztához: 35 dkg háztartási keksz 15 dkg vaj 3 evőkanál barna cukor 4 evőkanál almalé 1 teáskanálnyi fahéj
A töltelékhez: 50 dkg reszelt alma 2 evőkanál víz 3 evőkanál barna cukor 1 teáskanálnyi fahéj | Tetejére: 3 dl habtejszín 2 tasak habfix 5 dkg fehér csokoládé 10 db csokoládés keksz 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor (ízlés szerint) | Elkészítése:
A kekszet apró darabokra törjük. A vajat a cukorral és az őrölt fahéjjal habosra keverjük és összedolgozzuk a keksszel, hozzáadjuk az almalevet is. Mikor egy masszát kapunk belőle, lekapcsolható oldalú tortaformába simítjuk és hűtőbe tesszük amíg elkészül a töltelék. A reszelt almát egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a vizet a cukrot és a fahéjt is, majd kis lángon 5-10 percig pároljuk. Ezt követően ráhalmozzuk a kekszes alapra. A habot felverjük, hozzáadjuk a habfixet és a darabokra tördelt fehér csokoládét is. Elsimítjuk a sütemény tetején, majd leszórjuk a kakaóporral és belenyomjuk a kekszeket. Hűtőbe tesszük egy órára és szeletelhetjük is.
Jó étvágyat kívánok!
|
|
| |