kfelt.   új ü. tagok f szab. keresés rss
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Emeletes élvezet
vagoDátum: Csütörtök, 2014-05-29, 6:30 PM | Üzenet # 1
avatar
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 689
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:



Hozzávalók

1. réteghez:
25 dkg darált háztartási keksz
5 dkg Rama
5 dkg porcukor
kevés tej

2. réteghez:
20 dkg túró
10 dkg porcukor
2 dl Hulala
1 cs vaníliás cukor

3. réteghez:
2 cs vaníliás krémpor (pl. Aranka)
5 dl tej
1 cs vaníliás cukor

4. réteghez:
2 dl Hulala tejszín
5 dkg porcukor
Tetejére:

kb 5 dkg reszelt csokoládé

Elkészítése

A darált kekszet összegyúrjuk a cukorral, a ramával és egy kevés tejjel (csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen).
Egy közepes tepsibe egy kevés darált kekszet szórunk, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodjuk a keksztésztát.
A túrót, ha darabos, krémesítjük, összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert tejszínnel, és a keksztésztára simítjuk.
Az Aranka krémport a tejjel jó sokáig keverjük. Minél tovább keverjük, annál keményebb krém lesz belőle. Ezt a túrókrémre simítjuk.
A tejszínt felverjük a porcukorral, és a vaníliás krémre kenjük. A tetejére reszelt csokoládét szórunk, és a hűtőbe tesszük tálalásig.

Jó étvágyat kívánok!


Nyomtatás

 
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

/forum/0-0-1-34