vago | Dátum: Csütörtök, 2014-05-29, 6:30 PM | Üzenet # 1 |
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 689
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:
|
Hozzávalók
1. réteghez: 25 dkg darált háztartási keksz 5 dkg Rama 5 dkg porcukor kevés tej
2. réteghez: 20 dkg túró 10 dkg porcukor 2 dl Hulala 1 cs vaníliás cukor
3. réteghez: 2 cs vaníliás krémpor (pl. Aranka) 5 dl tej 1 cs vaníliás cukor
4. réteghez: 2 dl Hulala tejszín 5 dkg porcukor Tetejére:
kb 5 dkg reszelt csokoládé
Elkészítése
A darált kekszet összegyúrjuk a cukorral, a ramával és egy kevés tejjel (csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen). Egy közepes tepsibe egy kevés darált kekszet szórunk, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodjuk a keksztésztát. A túrót, ha darabos, krémesítjük, összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert tejszínnel, és a keksztésztára simítjuk. Az Aranka krémport a tejjel jó sokáig keverjük. Minél tovább keverjük, annál keményebb krém lesz belőle. Ezt a túrókrémre simítjuk. A tejszínt felverjük a porcukorral, és a vaníliás krémre kenjük. A tetejére reszelt csokoládét szórunk, és a hűtőbe tesszük tálalásig.
Jó étvágyat kívánok!
|
|
| |