Hozzávalók:
A kekszalaphoz:
20 dkg keksz (pl. mézes-teljes kiőrlésű, vagy egyéb)
10 dkg natúr pörkölt mogyoró
5 dkg olvasztott vaj, vagy Rama
A krémhez:
50 dkg mascarpone
1 nagy pohár tejföl (450 g-os)
20 dkg cukor - vagy egyéb édesítő
2 csomag (bourbon) vaníliás cukor
4 dkg rétesliszt
3 egész tojás
3 tojás sárgája
A tetejére:
5 dkg cukor
2 dkg (holland) kakaópor
3 cl víz
7 dkg vaj, vagy Rama
Valamint:
5 dkg natúr pörkölt mogyoró
Elkészítés:
A kekszalaphoz a kekszet, a mogyorót és a vajat együtt robotgéppel összeaprítjuk, a morzsát kibélelt 26 cm-es kapcsos formába nyomkodjuk, a hűtőbe tesszük, hogy a kekszalap megkeményedjen.
A krémhez a sajtot kikeverjük a tejföllel, a cukrokkal, a liszttel, előbb az egész tojásokat, végül a tojássárgákat egyenként belekeverjük.
Ráöntjük a krémet a kekszalapra, és 180 fokra előmelegített, gőzös sütőben kb. 60-65 percig sütjük, langyosra hűtjük.
A mázhoz a cukrot a kakaóval és a vízzel sűrűre összefőzzük, félrehúzzuk, a hideg vajat elkeverjük benne, langyosan a tortára simítjuk, mogyoróval megszórjuk.
Tálalás előtt a hűtőben pihentetjük legalább 6 órát vagy egy éjszakát.
Megjegyzés:
Ét- vagy tejcsokival is bevonhatjuk a tetejét, a csokit felolvasztva és kevés olajjal elkeverve.