kfelt.   új ü. tagok f szab. keresés rss
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Csokimázas-mogyorós sajttorta
vagoDátum: Szombat, 2013-05-25, 4:03 PM | Üzenet # 1
avatar
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 689
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:



Hozzávalók:

A kekszalaphoz:
20 dkg keksz (pl. mézes-teljes kiőrlésű, vagy egyéb)
10 dkg natúr pörkölt mogyoró
5 dkg olvasztott vaj, vagy Rama
A krémhez:
50 dkg mascarpone
1 nagy pohár tejföl (450 g-os)
20 dkg cukor - vagy egyéb édesítő
2 csomag (bourbon) vaníliás cukor
4 dkg rétesliszt
3 egész tojás
3 tojás sárgája
A tetejére:
5 dkg cukor
2 dkg (holland) kakaópor
3 cl víz
7 dkg vaj, vagy Rama
Valamint:
5 dkg natúr pörkölt mogyoró

Elkészítés:

A kekszalaphoz a kekszet, a mogyorót és a vajat együtt robotgéppel összeaprítjuk, a morzsát kibélelt 26 cm-es kapcsos formába nyomkodjuk, a hűtőbe tesszük, hogy a kekszalap megkeményedjen.

A krémhez a sajtot kikeverjük a tejföllel, a cukrokkal, a liszttel, előbb az egész tojásokat, végül a tojássárgákat egyenként belekeverjük.

Ráöntjük a krémet a kekszalapra, és 180 fokra előmelegített, gőzös sütőben kb. 60-65 percig sütjük, langyosra hűtjük.

A mázhoz a cukrot a kakaóval és a vízzel sűrűre összefőzzük, félrehúzzuk, a hideg vajat elkeverjük benne, langyosan a tortára simítjuk, mogyoróval megszórjuk.

Tálalás előtt a hűtőben pihentetjük legalább 6 órát vagy egy éjszakát.
Megjegyzés:

Ét- vagy tejcsokival is bevonhatjuk a tetejét, a csokit felolvasztva és kevés olajjal elkeverve.


Nyomtatás

 
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

/forum/0-0-1-34