kfelt.   új ü. tagok f szab. keresés rss
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Fórum » ....mindenféle » Édesek » Különleges diós sütemény meglepetés krémecskékkel! (Nem lehet abbahagyni az evést, olyan finom!)
Különleges diós sütemény meglepetés krémecskékkel!
vagoDátum: Hétfő, 2017-12-18, 5:16 PM | Üzenet # 1
avatar
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 689
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:


Hozzávalók:
12 tojásfehérje
12 evőkanál darált dió
12 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
1 teáskanál sütőpor
A tetejére:
5 dkg fehér csokoládé
5 dkg étcsokoládé
A krémhez:
12 tojássárgája
14 evőkanál cukor
2 tasak vaníliás cukor
8 evőkanál tej
30 dkg vaj
5 dkg kókuszreszelék
5 dkg mazsola
5 dkg csokoládéreszelék

Elkészítése:

A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot is hozzáadjuk. A diót, a lisztet és a sütőport összekeverjük, a habba dolgozzuk, majd három részre osztjuk. Sütőpapírral kibélelünk egy 25×38 cm-es tepsit, eloszlatjuk rajta az egyik adag habot és 180 fokos sütőben nagyjából 15 perc alatt megsütjük. Mind a három lapot így készítjük el. Megcsináljuk a krémet. A tojások sárgáját kikavarjuk a cukorral és a vaníliával, majd hozzáadjuk a tejet és gőz fölött addig főzzük, amíg besűrűsödik. Hagyjuk hűlni. A vajat habosra kavarjuk, majd a kihűtött krémből folyamatosan hozzákeverünk egy kanállal. A jól kikevert krémet három részre osztjuk. Az egyikbe belekeverjük a kókuszreszeléket, a másikba a mazsolát, a harmadik adagba pedig a csokoládéreszeléket. Az első lapot a kókuszos krémmel kenjük meg, befedjük egy lappal, erre kerül a mazsolás krém, majd egy lap és a csokoládéreszelékes krémmel befedjük. A kétféle csokoládét lereszeljük, a tetejére szórjuk. A süteményt pár órán át hűtőben pihentetjük.


Jó étvágyat kívánok!


Nyomtatás

 
Fórum » ....mindenféle » Édesek » Különleges diós sütemény meglepetés krémecskékkel! (Nem lehet abbahagyni az evést, olyan finom!)
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

/forum/0-0-1-34