kfelt.   új ü. tagok f szab. keresés rss
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Fórum » ....mindenféle » Édesek » Karácsonyi bejgli (A legfinomabb.)
Karácsonyi bejgli
vagoDátum: Vasárnap, 2016-12-18, 7:35 PM | Üzenet # 1
avatar
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 689
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:



Hozzávalók:
2 rúd bejglihez:


A tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
5 dkg porcukor
2+1 tojás sárgája
2 dl tej
2 dkg élesztő
csipet só
reszelt ciromhéj ízlés szerint
A töltelékhez:
25 dkg darált dió
25 dkg darált mák
20 dkg kristálycukor
2 dl tej
10 dkg mazsola
1 csomag vaníliás cukor
reszelt ciromhéj ízlés szerint
Elkészítés:

A tésztához 2 dl langyos tejben feloldjuk a porcukrot, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. A lisztet tálba szitáljuk, a margarint felolvasztjuk. A liszthez először az élesztős tejet és a 2 tojássárgáját keverjük hozzá, majd a margarint és a csipet sót, illetve a reszelt citromhéjat. A tésztát jól összedolgozzuk: viszonylag kemény, rugalmas tésztát kell kapnunk. Meleg helyen pihentetjük, ameddig elkészítjük a töltelékeket.
A darált diót és mákot külön tálba rakjuk, és összekeverjük 10–10 dkg kristálycukorral és 1-1 dl tejjel. Az 1 csomag vaníliáscukrot szintén kétfelé osztjuk, és a töltelékekhez keverjük. Ha szeretjük, keverhetünk közé mazsolát és reszelt citromhéjat is.
A tésztát 2 részre osztjuk, és gáztepsi méretű téglalapokat nyújtunk belőle. A tölteléket kb. 1 cm vastagságban eloszlatjuk a tészta teljes felületén, majd óvatosan feltekerjük. A két rudat a tepsibe helyezzük, figyelve arra, hogy sütés közben még kelnek. A bejglik tetejét megkenjük az 1 tojás sárgájával, amihez 1 kanál tejet is keverhetünk, hogy még szebb színe legyen. 160 fokos sütőben kb. 50 perc alatt szép aranybarnára sütjük.


Nyomtatás

 
Fórum » ....mindenféle » Édesek » Karácsonyi bejgli (A legfinomabb.)
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

/forum/0-0-1-34