kfelt.   új ü. tagok f szab. keresés rss
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Jóság szelet
vagoDátum: Szombat, 2012-12-08, 8:58 PM | Üzenet # 1
avatar
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 689
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:



Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta
A meggyes krémhez:
1 üveg meggybefőtt
8 evőkanál búzadara
3 evőkanál cukor
A vaníliás krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál cukor
8 dl tej
25 dkg Rama margarin
Valamint:
5 dl tejszín
porcukor

Elkészítés:

A leveles tésztából 2 lapot nyújtunk, és rózsaszínűre megsütjük (25 × 35 cm tepsi hátán, 120°C fokon). A második lapot kockákra megvágva sütjük meg, hogy sütés után könnyen szeletelhető legyen.

Ameggyes krémhez a meggybefőtt levében a 8 evőkanál búzadarát 3 evőkanál cukorral megfőzzük. A meggyet apróra vágjuk, és a megfőzött krémbe keverjük. Ez a krém (még langyosan) kerül az alsó lapra.

A vaníliás krémhez 2 csomag vaníliás pudingport 3 evőkanál cukorral 8 dl tejjel megfőzzük, majd ha kihűlt, hozzáadunk 25 dkg margarint, s tovább verjük habosra. Ez a krém kerül a meggyes krémre.

0,5 liter habtejszínt felverünk jó keményre, majd óvatosan rásimítjuk a vaníliás krémre, végül befedjük a második tésztalappal. A tetejét porcukorral meghintjük.


Nyomtatás

 
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

/forum/0-0-1-34