kfelt.   új ü. tagok f szab. keresés rss
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Diótorta gazdagon
vagoDátum: Szombat, 2012-12-08, 8:34 PM | Üzenet # 1
avatar
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 689
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:



Hozzávalók:

Tészta: (26 cm-es átmérőjű formához)

5 tojás
25 dkg darált dió
15 dkg cukor
csipetnyi só

Krém:

20 dkg darált dió
1 púpozott evőkanál liszt
2.5 dl tej
10 dkg cukor
1 csomag vanília cukor
1 citrom reszelt héja
10 dkg Ráma margarin

Díszítéshez:

2 dl habtejszín
5 dkg darált dió

Elkészítés:

A tésztához a tojások fehérjét felverjük a csipetnyi sóval, a cukorral kemény habot készítünk belőle, a sárgáit egyenként beledolgozzuk, majd a darált diót is beleforgatjuk.
A recept nem ír sütőport, aki ragaszkodik hozzá, tehet bele kb. kávéskanálnyit, a dióval elkeverve.
Előmelegített sütőben, 180 °C -on, kikent, lisztezett (vagy papírral bélelt) tortaformában 35-40 perc alatt kisütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!
Rácson hűtjük ki.

A krémhez a tejet a cukrokkal és a citromhéjjal tűzre tesszük, s mielőtt felforrna, kevergetve beleszórjuk a liszttel elkevert diót. Kicsit forralunk rajta, besűrítjük, és lehűtjük.
A margarint habosra kavarjuk, s elegyítjük a hideg diós krémmel.



A tortalapot visszatesszük a kapcsos formába, és úgy töltjük meg. Ha megdermedt, tejszínhabbal bevonjuk, darált dióval, habrózsákkal díszítjük.



Nyomtatás

 
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

/forum/0-0-1-34