vago | Dátum: Szombat, 2012-12-08, 8:34 PM | Üzenet # 1 |
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 689
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:
|
Hozzávalók:
Tészta: (26 cm-es átmérőjű formához)
5 tojás 25 dkg darált dió 15 dkg cukor csipetnyi só
Krém:
20 dkg darált dió 1 púpozott evőkanál liszt 2.5 dl tej 10 dkg cukor 1 csomag vanília cukor 1 citrom reszelt héja 10 dkg Ráma margarin
Díszítéshez:
2 dl habtejszín 5 dkg darált dió
Elkészítés:
A tésztához a tojások fehérjét felverjük a csipetnyi sóval, a cukorral kemény habot készítünk belőle, a sárgáit egyenként beledolgozzuk, majd a darált diót is beleforgatjuk. A recept nem ír sütőport, aki ragaszkodik hozzá, tehet bele kb. kávéskanálnyit, a dióval elkeverve. Előmelegített sütőben, 180 °C -on, kikent, lisztezett (vagy papírral bélelt) tortaformában 35-40 perc alatt kisütjük. Tűpróbával ellenőrizzük! Rácson hűtjük ki.
A krémhez a tejet a cukrokkal és a citromhéjjal tűzre tesszük, s mielőtt felforrna, kevergetve beleszórjuk a liszttel elkevert diót. Kicsit forralunk rajta, besűrítjük, és lehűtjük. A margarint habosra kavarjuk, s elegyítjük a hideg diós krémmel.
A tortalapot visszatesszük a kapcsos formába, és úgy töltjük meg. Ha megdermedt, tejszínhabbal bevonjuk, darált dióval, habrózsákkal díszítjük.
|
|
| |