kfelt.   új ü. tagok f szab. keresés rss
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Máglyarakás
vagoDátum: Szerda, 2015-06-24, 8:21 PM | Üzenet # 1
avatar
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 689
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:

HOZZÁVALÓK:


6 alma
9 kifli
2 evőkanál
zsemlemorzsa
8-10 evőkanál baracklekvár
10 dkg darált dió
25 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
5 tojás
fahéj
1 l tej
10 dkg margarin + 1 evőkanál


ELKÉSZÍTÉS:



Megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk és lereszeljük az al­mákat. Megpároljuk 1 evőkanál­nyi margarinon. Ízesítjük 1 cso­mag vaníliás cukorral és tetszés szerint fahéjjal.
Felkarikázzuk a kifliket. Felforrósítjuk a tejet. Kikeverjük a tojássárgáját maradék vaníliás cukorral, 1 dkg margarinnal és 15 dkg cukorral. Ráöntjük óvatosan a forró tej felét és jól összekeverje az egészet. Ráöntjük a kiflire a tej másik felét és átkeverjük hogy mindenhol megázzon.
Kivajazott, zsemlemorzsával beszórt tepsibe terítjük a kifli felét. Rásimítjuk a megpárolt almát, megszórjuk darált dióval és jöhet a maradék kifli. Megkenjük a tetejét 6-8 evő kanál lekvárral és megsütjük 180 fokon 30 perc alatt.

Eközben kemény habbá verjük a tojásfehérjét. A vége felé hozzáadjuk a maradék porcukrot és baracklekvárt. Elosztjuk az elősütött kifli tetején a habot és addig sütjük tovább, amíg aranybarnára nem pirul a hab.


Nyomtatás

 
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

/forum/0-0-1-34