vago | Dátum: Péntek, 2015-06-19, 5:42 PM | Üzenet # 1 |
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 689
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:
|
Hozzávalók: 6 tojás 4 ek liszt 4 ek cukor 2 ek keserű kakaópor 1 cs sütőpor 1 dl étolajkrémhez: 4 evőkanál tejföl 25 dkg margarin 20 dkg porcukor 50 dkg túró 50 dkg magozott meggy kis fahéj 1 kanál cukortetejére: 2 cs. puding puncs 7 dl szénsavas meggy üdítő 4 evő kanál cukor Elkészítés: 1.A tésztához a tojások fehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tojások sárgáját és ezekkel is verjük egy kicsit. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a kakaóport, a sütőport és óvatosan a tojásos keverékbe forgatjuk. Végül az olajt lassan belecsorgatjuk és még néhány óvatos mozdulattal összekeverjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. 170 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. 2,A krémhez a margarint kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a túrót és a tejfölt azzal is keverjük egy kicsit. Ezt a tészta tetejére kenjük.A meggyet össze keverjük a fahéjjal az egy kanál cukorral,és megszórjuk a túrót vele. 3,A meggy mázhoz mázhoz a málna üdítőből és a cukorból a pudingporból sűrű krémet főzünk. Hagyjuk hűlni, néha megkeverjük. Ha langyosra hűlt a krém tetejére kenjük és legalább egy órára hűtőbe tesszük. Jó étvágyat kívánok!
|
|
| |