vago | Dátum: Kedd, 2014-10-14, 6:39 PM | Üzenet # 1 |
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 689
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:
|
Hozzávalók:
| Tésztához: 10 dkg finomliszt 0.5 kávéskanál sütőpor 2 dkg cukrozatlan kakaópor 4 db tojás 12 dkg porcukor 1 csipet só | Töltelékhez: 10 dkg étcsokoládé 3 dl habtejszín A mázhoz: 15 dkg étcsokoládé 6 dkg vaj | Elkészítése:
Előző este a krémhez felolvasztjuk a darabokra tört csokoládét a tejszínben. Megvárjuk, míg kihűl és hűtőbe tesszük. A tojássárgákat habosra verjük a cukor kétharmadával. A tojásfehérjéket keményre verjük, a végefelé hozzáadjuk a maradék cukrot. A lisztet összeszitáljuk a kakaóporral, belekeverjük a sütőport. A cukros tojássárgákhoz forgatjuk óvatosan a tojáshabot, és vigyázva belekeverjük a lisztes egyveleget is. A muffintepsi mélyedéseit papírkapszlikkal béleljük, elosztjuk bennük a masszát és légkeverésen 175 fokra előmelegített sütőben kb. 16 perc alatt megsütjük (tűpróba!). A kihűl muffinok tetejét 1,5-2 cm vastagan levágjuk. A hűtőhideg csokis tejszínt robotgéppel kemény habbá verjük. Habzsákból a lefejezett muffinokra nyomjuk a krémet. A csokimázhoz vízgőz felett összeolvasztjuk a darabokra tört csokit és a vajat, kicsit hűlni hagyjuk, majd belemártogatjuk a "muffintetőket". Nincs más hátra, mint a muffinok tetejét a helyükre tenni és megvárni, míg megszilárdul a csokimáz. Tálalásig hűtőben tartjuk.
Jó étvágyat kívánok!
|
|
| |