kfelt.   új ü. tagok f szab. keresés rss
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Hideg csokis kocka
vagoDátum: Csütörtök, 2014-10-09, 7:23 AM | Üzenet # 1
avatar
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 689
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:






Hozzávalók:

Tésztához:
Piskóta:
5 db tojás
5 ek kristálycukor
5 ek liszt
1 cs sütőpor
3 ek napraforgó olaj
3 ek cukrozatlan kakaópor


Krém:
2 cs vaníliás pudingpor
6 dl tej
20 dkg langyos margarin
20 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor vagy vanília aroma

Elkészítése:

Először a megfőzzük a pudingport a krémhez: a 6 dl tejben simára keverjük a pudingporokat, majd feltesszük főni, alacsony fokozaton. Kemény pudingot készítünk, majd félretesszük hűlni.
A piskótával folytatjuk: a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sütőport és a kakaót. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük, félretesszük. A sárgákhoz adjuk a cukort, majd fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk az étolajat, tovább keverjük, végül a sütőporos kakaós lisztet is belekeverjük. A végén óvatosan beleforgatjuk a tojások habját is.
Sütőpapíros tepsibe egyenletesen elsimítjuk, majd tűpróbáig sütjük. Hamar megsül.
Amíg a piskóta hűl, folytatjuk a krém készítését: a langyos margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vanília aromát/vanília rúd kikapart belsejét (ki hogy szereti), végül beletesszük a teljesen kihűlt pudingot is. Jól elkeverjük. Ízlés kérdése a továbbiak, lehet bele rakni még cukrot és/vagy vaníliát.
Ha a piskóta kihűlt, félbevágjuk, az alsó lapra halmozzuk a krémet, és egyenletesen eloszlatjuk, majd óvatosan rárakjuk a tetejét. Hideg, hűvös helyre rakjuk, legalább 2-3 óra hosszát pihentetjük, de ha van mód rá, egy éjszakát is hagyhatjuk állni.
Lehet a tetejére csokoládét olvasztani, én nem szoktam. Porcukrot szitálok rá. Szerintem így is mutatós, de ízlés kérdése.
Hidegen tálaljuk.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 32x32 cm


Jó étvágyat kívánok!


Nyomtatás

 
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

/forum/0-0-1-34