vago | Dátum: Csütörtök, 2014-10-09, 7:23 AM | Üzenet # 1 |
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 689
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:
|
Hozzávalók:
| Tésztához: Piskóta: 5 db tojás 5 ek kristálycukor 5 ek liszt 1 cs sütőpor 3 ek napraforgó olaj 3 ek cukrozatlan kakaópor
| Krém: 2 cs vaníliás pudingpor 6 dl tej 20 dkg langyos margarin 20 dkg porcukor 1 cs vaníliás cukor vagy vanília aroma | Elkészítése:
Először a megfőzzük a pudingport a krémhez: a 6 dl tejben simára keverjük a pudingporokat, majd feltesszük főni, alacsony fokozaton. Kemény pudingot készítünk, majd félretesszük hűlni. A piskótával folytatjuk: a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sütőport és a kakaót. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük, félretesszük. A sárgákhoz adjuk a cukort, majd fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk az étolajat, tovább keverjük, végül a sütőporos kakaós lisztet is belekeverjük. A végén óvatosan beleforgatjuk a tojások habját is. Sütőpapíros tepsibe egyenletesen elsimítjuk, majd tűpróbáig sütjük. Hamar megsül. Amíg a piskóta hűl, folytatjuk a krém készítését: a langyos margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vanília aromát/vanília rúd kikapart belsejét (ki hogy szereti), végül beletesszük a teljesen kihűlt pudingot is. Jól elkeverjük. Ízlés kérdése a továbbiak, lehet bele rakni még cukrot és/vagy vaníliát. Ha a piskóta kihűlt, félbevágjuk, az alsó lapra halmozzuk a krémet, és egyenletesen eloszlatjuk, majd óvatosan rárakjuk a tetejét. Hideg, hűvös helyre rakjuk, legalább 2-3 óra hosszát pihentetjük, de ha van mód rá, egy éjszakát is hagyhatjuk állni. Lehet a tetejére csokoládét olvasztani, én nem szoktam. Porcukrot szitálok rá. Szerintem így is mutatós, de ízlés kérdése. Hidegen tálaljuk. sütési hőfok: 180°C sütési mód: hőlégkeveréses tepsi mérete: 32x32 cm
Jó étvágyat kívánok!
|
|
| |