vago | Dátum: Szerda, 2014-10-08, 1:50 PM | Üzenet # 1 |
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 689
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:
|
Hozzávalók:
| Tésztához: 8 tojás 25 dkg liszt 20 dkg cukor 5 dkg cukrozatlan kakaópor 1 kiskanálnyi sütőpor
| Töltelékhez: 3 tojás 4 evőkanál liszt 4 evőkanál cukor 5 evőkanál cukrozatlan kakaópor 2,5 dl tej 5 dkg jó minőségű csokoládé | Elkészítése: A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, majd a lisztet és a sütőport is hozzáadjuk és lassan beleforgatjuk a habot. Kivajazott sütőformába öntjük és 40 perc alatt megsütjük. Közben elkészítjük a krémet. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a kakaóport és a lisztet is. Majd felöntjük a tejjel, folyamatosan kavargatjuk, hogy ne legyen csomós és főzni kezdjük. Kis lángon addig főzzük, amíg besűrűsödik. A csokoládét darabokra tördeljük és mielőtt a krém kihűlne belekeverjük. A megsült tésztát kettőbe vágjuk és megkenjük a krémmel, a külsejét is bevonjuk vele, majd hűtőbe rakjuk egy fél órára. Szeleteljük és élvezzük a pompás csokoládés sütemény ízét.
Jó étvágyat kívánok!
|
|
| |