kfelt.   új ü. tagok f szab. keresés rss
  • Oldal 1 / 1
  • 1
A legcsokisabb-csokoladétorta
vagoDátum: Szerda, 2014-10-08, 1:50 PM | Üzenet # 1
avatar
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 689
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:






Hozzávalók:

Tésztához:
8 tojás
25 dkg liszt
20 dkg cukor
5 dkg cukrozatlan kakaópor
1 kiskanálnyi sütőpor


Töltelékhez:
3 tojás
4 evőkanál liszt
4 evőkanál cukor
5 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2,5 dl tej
5 dkg jó minőségű csokoládé

Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, majd a lisztet és a sütőport is hozzáadjuk és lassan beleforgatjuk a habot. Kivajazott sütőformába öntjük és 40 perc alatt megsütjük. Közben elkészítjük a krémet. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a kakaóport és a lisztet is. Majd felöntjük a tejjel, folyamatosan kavargatjuk, hogy ne legyen csomós és főzni kezdjük. Kis lángon addig főzzük, amíg besűrűsödik. A csokoládét darabokra tördeljük és mielőtt a krém kihűlne belekeverjük. A megsült tésztát kettőbe vágjuk és megkenjük a krémmel, a külsejét is bevonjuk vele, majd hűtőbe rakjuk egy fél órára. Szeleteljük és élvezzük a pompás csokoládés sütemény ízét.


Jó étvágyat kívánok!


Nyomtatás

 
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

/forum/0-0-1-34