vago | Dátum: Vasárnap, 2014-07-20, 11:27 AM | Üzenet # 1 |
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 689
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:
|
Hozzávalók:Alsótészta: 30 dkg liszt 16 dkg margarin 5 dkg porcukor 0,5 dl tejföl 2 tojássárgája pici sóFelsőtészta: 3 tojássárgája 10 dkg porcukor 1,5 dl tejföl 5 dkg liszt 5 tojásfehérjeTöltelék: 1 kg érett mórabóra- vagy szilva! 10 dkg porcukor 12 dkg darált dió Elkészítés: A lisztet a zsíradékkal elmorzsolom,, majd a porcukrot a tojássárgákat, a tejfölt összegyúrom, majd egy picit pihenni hagyom. Vékonyra nyújtva a tepsire helyezve villával megszurkálom, félig megsütöm kb. 170 fokos sütőben. Ha kihűlt, ráteszem a sajnos magvas mórabórát, mert ha kimagvazod, jön a húsa is, de nagyon klassz, ahogy tele van gyöngyökkel a tepsi! Megszórom a porcukorral és a dióval, majd ráöntöm s masszát, amibe természetesen a tojásfehérjét fel kell verni. Közepes, kb 150 fokos sütőben megsütöm.
Tanácsok: Mindenkinek ajánlom, aki szereti az ízkavalkádot, mert a mórabóra savanyú jellegű, de ugyanakkor mégis édes, a massza meg édes, nahát együtt a kettő, hm, fenséges!
|
|
| |