kfelt.   új ü. tagok f szab. keresés rss
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Mórabórás lepény
vagoDátum: Vasárnap, 2014-07-20, 11:27 AM | Üzenet # 1
avatar
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 689
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:



Hozzávalók:

Alsótészta:
30 dkg liszt
16 dkg margarin
5 dkg porcukor
0,5 dl tejföl
2 tojássárgája
pici só

Felsőtészta:
3 tojássárgája
10 dkg porcukor
1,5 dl tejföl
5 dkg liszt
5 tojásfehérje

Töltelék:
1 kg érett mórabóra- vagy szilva!
10 dkg porcukor
12 dkg darált dió

Elkészítés:
A lisztet a zsíradékkal elmorzsolom,, majd a porcukrot a tojássárgákat, a tejfölt összegyúrom, majd egy picit pihenni hagyom. Vékonyra nyújtva a tepsire helyezve villával megszurkálom, félig megsütöm kb. 170 fokos sütőben. Ha kihűlt, ráteszem a sajnos magvas mórabórát, mert ha kimagvazod, jön a húsa is, de nagyon klassz, ahogy tele van gyöngyökkel a tepsi!
Megszórom a porcukorral és a dióval, majd ráöntöm
s masszát, amibe természetesen a tojásfehérjét fel kell verni. Közepes, kb 150 fokos sütőben megsütöm.

Tanácsok:
Mindenkinek ajánlom, aki szereti az ízkavalkádot, mert a mórabóra savanyú jellegű, de ugyanakkor mégis édes, a massza meg édes, nahát együtt a kettő, hm, fenséges!


Nyomtatás

 
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

/forum/0-0-1-34