vago | Dátum: Hétfő, 2014-06-23, 7:35 PM | Üzenet # 1 |
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 689
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:
|
hozzávalók / 10 adag
30 dkg finomliszt 4 db tojás 10 dkg vaj (vagy margarin) 20 dkg cukor 1 dl tej 1 csomag sütőpor 1 csomag vaníliás cukor 1 csipet só 50 dkg meggy (magozott, friss vagy befőtt, ízlés szerinti mennyiségben)
alapanyagok
finomliszt meggy só sütőpor tej tojás vaj cukor vaníliás cukor
elkészítés
A tojássárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral és a vajjal (vagy margarinnal) habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és a tejjel alaposan elkeverjük. A tojásfehérjéből csipetnyi só hozzáadásával kemény habot verünk, és óvatosan a masszához keverjük. A tésztát kikent, kilisztezett magas szélű tepsibe öntjük, majd rászórjuk a kimagozott, lecsöpögtetett meggyet, és előmelegített sütőbe téve, közepes hőmérsékleten tűpróbáig sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
|
|
| |