vago | Dátum: Csütörtök, 2014-05-22, 1:03 PM | Üzenet # 1 |
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 689
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:
|
hozzávalók / 4 adag
3 db tojás 4 ek cukor 4 ek liszt 3 ek olaj 1 cs sütőpor 2 marék meggy 3 db tojásfehérje 4 ek cukor csipet só 1 kk étkezési keményítő 2 ek levendulaszirup 2 ek cseresznyelé
elkészítés
Az egész tojásokat a cukorral, gépi keverővel habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, ezzel tovább keverjük. Végül a sütőporos lisztet adjuk hozzá. Csak egy pár fordulatot keverjük, majd kézzel még átforgatjuk. Sütőpapíros, közepes tepsibe kerül. A sütő előmelegítve 200 C°-ra. 5 perc után 170 C°-ra vesszük le, így sül 25 percig. Közben 3 tojásfehérjét 4 ek cukorral, csipet sóval kemény habnak verünk fel a robotgéppel. Kerül még hozzá 2 ek levendulaszirup és 2 ek cseresznyelé, a hab ettől rózsaszínű lesz. A legvégén 2 kk étkezési keményítőt teszünk hozzá. A habot a tészta tetejére kanalazzuk, villával kicsit felhúzgáljuk csúcsosra. Finom, mikor ropogósra sülnek ezek a kis csúcsok. A tűzhelyet 100 C-ra mérsékeljük, és 30 percig így sütjük. Kivesszük a sütőből, a sütőt 200 C°-ra felmelegítjük, és 3 percre visszarakjuk. A hab így kapott szép barna színt. Fagylalttal, tejszínnel, eperrel, az elmaradhatatlan zöld diósziruppal, és zöld diókarikákkal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
|
|
| |