kfelt.   új ü. tagok f szab. keresés rss
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Levendulahabos-cseresznyés pite
vagoDátum: Csütörtök, 2014-05-22, 1:03 PM | Üzenet # 1
avatar
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 689
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:



hozzávalók / 4 adag

3 db tojás
4 ek cukor
4 ek liszt
3 ek olaj
1 cs sütőpor
2 marék meggy
3 db tojásfehérje
4 ek cukor
csipet só
1 kk étkezési keményítő
2 ek levendulaszirup
2 ek cseresznyelé

elkészítés

Az egész tojásokat a cukorral, gépi keverővel habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, ezzel tovább keverjük.
Végül a sütőporos lisztet adjuk hozzá.
Csak egy pár fordulatot keverjük, majd kézzel még átforgatjuk.
Sütőpapíros, közepes tepsibe kerül. A sütő előmelegítve 200 C°-ra. 5 perc után 170 C°-ra vesszük le, így sül 25 percig.
Közben 3 tojásfehérjét 4 ek cukorral, csipet sóval kemény habnak verünk fel a robotgéppel. Kerül még hozzá 2 ek levendulaszirup és 2 ek cseresznyelé, a hab ettől rózsaszínű lesz.
A legvégén 2 kk étkezési keményítőt teszünk hozzá.
A habot a tészta tetejére kanalazzuk, villával kicsit felhúzgáljuk csúcsosra. Finom, mikor ropogósra sülnek ezek a kis csúcsok.
A tűzhelyet 100 C-ra mérsékeljük, és 30 percig így sütjük.
Kivesszük a sütőből, a sütőt 200 C°-ra felmelegítjük, és 3 percre visszarakjuk. A hab így kapott szép barna színt.
Fagylalttal, tejszínnel, eperrel, az elmaradhatatlan zöld diósziruppal, és zöld diókarikákkal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!


Nyomtatás

 
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

/forum/0-0-1-34