kfelt.   új ü. tagok f szab. keresés rss
Oldal 1 / 11
Fórum » ....mindenféle » Édesek » Skót krémes (Tejcsokival finomabb....)
Skót krémes
vagoDátum: Kedd, 2014-04-29, 4:45 PM | Üzenet # 1
avatar
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 677
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:



Hozzávalók

A tésztához:

50 dkg liszt
5 dkg Rama
5 dkg cukor
kb 2 dl tej
1 cs szalalkáli
csipet só

A krémhez:

1,25 l tej
5 tojás
4 púpozott ek liszt
6 púpozott ek cukor
3 cs vaníliás cukor
A tetejére:

10 dkg ét tortabevonó
5 dkg Rama

Elkészítés

A szalalkálit 1 dl tejben feloldjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd az összes hozzávalóból nem túl kemény tésztát gyúrunk.
4 részre osztjuk, nagy gáztepsi méretűre, elég vékonyra nyújtjuk, és egyenként, zsírozott tepsi hátán nagyon halványra sütjük. Egy lap kb. 5 perc alatt megsül.
A kész lapokat a tepsiről óvatosan (mert törékenyek!) átcsúsztatjuk egy nyújtódeszkára.
A krémhez a tojássárgákat a kétféle cukorral, a liszttel és a tejjel habverő segítségével csomómentesre összedolgozzuk, folytonos keverés mellett felfőzzük, és 1-2 perc alatt besűrítjük. A tűzről levesszük.
A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan, könnyed mozdulatokkal a krémbe dolgozzuk.
Még forrón megtöltjük vele a lapokat.
A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, belekeverjük a margarint, és ezt a masszát a langyos süti tetején egyenletesen eloszlatjuk.
Kihűlés után nem sokkal már szeletelhető, de másnapra még finomabbá puhul.


Jó étvágyat kívánok!


Nyomtatás

 
Fórum » ....mindenféle » Édesek » Skót krémes (Tejcsokival finomabb....)
Oldal 1 / 11
Keresés:

/forum/0-0-1-34