kfelt.   új ü. tagok f szab. keresés rss
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Hatlapos
vagoDátum: Vasárnap, 2014-04-20, 5:55 PM | Üzenet # 1
avatar
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 689
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:



Hozzávalók


Tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 8 dkg zsír
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dkg szalalkáli
  • 2 dl tej


Krémhez:
  • 35 dkg cukor
  • 1 l tej
  • 5 dkg kakaópor
  • 6 ek liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 cs vaníliás cukor


Elkészítés
  • A lisztet a zsírral, a cukorral elmorzsoljuk. A tejben a szalalkálit felfuttatjuk és a liszthez adjuk.
  • Összegyúrjuk, kidolgozzuk rétestészta keménységűre.
  • A tésztát 6 felé vágjuk. Cipókba gyúrjuk, vékonyra nyújtjuk, majd lisztezett tepsi hátán külön-külön megsütjük 8-10 perc alatt 200 fokon (gázsütő). (Vigyázat, hamar megsülnek!)
  • Elkészítjük a krémet: a tej 3/4 részét a cukorral és a vaníliával felforraljuk. A lisztet a kakaóval és a megmaradt tejjel simára keverjük és a forrásban lévő tejhez öntjük. Folytonos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. A krémet a tűzről levesszük, a fele vajat elkeverjük benne és melegen a hat lapon egyenként eloszlatjuk, majd a lapokat egymásra rakjuk.
  • A tetejét a megmaradt felolvasztott vajjal megkenjük és porcukorral meghintjük.
  • Hideg helyen egy napig pihentetjük és csak másnap szeleteljük fel.






  • Jó étvágyat kívánok!

  • 


    Nyomtatás

     
    • Oldal 1 / 1
    • 1
    Keresés:

    /forum/0-0-1-34