Hozzávalók:
Kakaós tészta:
35 dkg liszt
2 evők. kakaópor
20 dkg cukor
2 tojás
2 cs. vaníliás cukor
1,5 dl étolaj
5 dl tejföl (alacsony zsírtartalmú)
1 kávésk. szódabikarbóna
Túrós rész:
50 dkg túró
2 tojás
1 cs. vaníliás cukor
12 dkg vaj
1/2 citrom héja
A tésztához a tojásokat kifehéredésig keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, az étolajat lassan belefolyatva, majd a szódabikarbónát, végül a tejfölt a liszttel felváltva. Közepes méretű kizsírozott-kilisztezett tepsibe öntjük a masszát.
A túrós részhez a túrót a tojásokkal jól kiverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a citromhéjat, végül az olvasztott vajat. Kanállal kis halmokat rakunk a kakaós tésztába, majd közepes hőmérsékleten megsütjük. Szeleteléskor porcukorral meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!