kfelt.   új ü. tagok f szab. keresés rss
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Fórum » ....mindenféle » Édesek » Epres-fehércsokis szívtorta (fincsi)
Epres-fehércsokis szívtorta
vagoDátum: Szombat, 2013-05-25, 4:12 PM | Üzenet # 1
avatar
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 689
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:



Hozzávalók:

kb. 12 szelethez:
A tésztához:
5 tojás
10 dkg marcipán
20 dkg lágy vaj, vagy Rama
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál reszelt citromhéj
10 dkg liszt
5 dkg étkezési keményítő
A krémhez:
5 lap zselatin
20 dkg fehércsokoládé
3 tojás
5 dkg cukor
1 evőkanál rum
3 dl tejszín
A tetejére:
50 dkg eper
2 evőkanál csokireszelék (fehér)
2 evőkanál porcukor

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A marcipánt lereszeljük, összedolgozzuk a tojássárgájával, a vaj felével, majd beledolgozzuk a maradék vajat és a kétféle cukrot, a citromhéjat is. A lisztet elvegyítjük a keményítővel, és a tojáshabbal felváltva a marcipános masszába dolgozzuk.

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Sütőpapírral kibéleljük egy nagyméretű, szívalakú sütőfroma alját, az oldalát vajazzuk. A formába kb. 3 evőkanál masszát terítünk, és a sütőben 5 percig sütjük. Kivesszük, 3 percig pihentetjük, majd rákenünk újabb 3 evőkanál masszát, és 5 percig sütjük. Addig folytatjuk, amíg a massza elfogy. Hagyjuk kihűlni.

A krémhez a zselatint beáztatjuk. A csokit tálkába tördeljük, és vízfürdő fölött felolvasztjuk. Másik tálban, de szintén a vízfürdő fölött a tojásokat habosra keverjük a cukorral, beledolgozzuk a rumot. A zselatint kinyomkodjuk, melegítve felolvasztjuk, és a tojáskrémbe keverjük. Hozzáadjuk a csokoládét. A tejszínt kemény habbá verjük, a krémbe forgatjuk.

A tortát tálra emeljük, sütőpapírból kb. 3 cm magas peremet készítünk köré. Rásimítjuk a krémet, és a hűtőben kb. 1 órát pihentetjük. (Kenjünk kevés krémet a torta olalára, és így tapasszuk hozzá a sütőpapírt!)

A díszítéshez az epret megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, és a torta tetejére rakosgatjuk. Megszórjuk csokireszelékkel, porcukorral, mentalevelekkel, citromhéjjal, pisztáciával díszítjük, és szeletelve kínáljuk.


Nyomtatás

 
Fórum » ....mindenféle » Édesek » Epres-fehércsokis szívtorta (fincsi)
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

/forum/0-0-1-34